Ομόφωνο Ψήφισμα συμπαράσταση στους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου, του Δ. Σ. Δήμου Αμαρουσίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ψήφισε ομόφωνα τη συμπαράσταση στους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου και την αντίθεσή του για την εγκατάσταση διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγίου Στεφάνου

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου για την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών για εγκατάσταση διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγίου Στεφάνου

Συμπαραστεκόμαστε στην αντίθεση των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, όσο αφορά την εγκατάσταση πάσης φύσεως Διοδίων, πλευρικών, μετωπικών ηλεκτρονικών στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.
Με τον τρόπο αυτό η περιοχή των Βορείων Προαστίων θα είναι η μόνη διαμορφωμένη Αστική περιοχή στην Αττική, όπου οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες θα επιβαρυνθούν με την πληρωμή διοδίων, ως υποχρέωση της κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης προς τη Νέα Οδό, που μετατρέπει την εθνική οδό σε κλειστό αυτοκινητόδρομο από την Α/Κ Μεταμόρφωσης. Μία τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστιες αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή μας.
Επιπλέον είναι τεράστιες οι επιπτώσεις, περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές, όσο δεν εξασφαλίζονται παράπλευρες τεχνικά επαρκείς και ασφαλείς, εναλλακτικές διαδρομές για τους Δήμους των Βορείων Προαστίων που θα επιβαρυνθούν αντίστοιχα από οχήματα τα οποία θα επιλέγουν τα τοπικά οδικά δίκτυα για να αποφύγουν τα διόδια. Οι τοπικοί οδικοί άξονες θα επιβαρυνθούν περαιτέρω με υπερτοπική χρήση.
Ειδικά για το Μαρούσι μία ακόμη κυκλοφοριακή φόρτιση θα είναι καταστροφική.