Ομάδες Γονέων

ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στις Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των σεμιναρίων.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν: 
ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
1.«Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον Γονεϊκό μου Ρόλο» . Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ικανότητες τους ενδυναμώνοντας το ρόλο τους, με προσανατολισμό την αλλαγή και την αξιοποίηση των προσωπικών τους αποθεμάτων. Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Τετάρτη 10:00-12:00 και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 14/3/2018.
Συντονίστριες της ομάδας είναι: οι κυρίες Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια.

2. «Φροντίζω και φροντίζομαι στον Γονεϊκό μου ρόλο» . Στο σεμινάριο , αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξης. Ο γονεϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε το «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας , γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις δυνάμεις και τις αξίες των παιδιών. Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Τετάρτη 17.30- 19.00 και θα ξεκινήσει Τετάρτη 14/03/2018. Συντονίστρια της ομάδας είναι: η Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια & Οικογενειακή Σύμβουλος

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις. Χωρίς κόστος συμμετοχής. 
Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» , Δήλου 10, Κηφισιά.

Χώρος Διεξαγωγής Ομάδων : ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ Δήλου 10, Κηφισιά 1ος Όροφος