ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

H εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς έγινε με δια ζώσης συνεδρίαση, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Το συμβούλιο συγκάλεσε ο πλειοψηφίσας Δημοτικός Σύμβουλος της  Διοίκησης Ευάγγελος Αυλήτης, ο οποίος φρόντισε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τελέστηκε Αγιασμός για την Νέα Χρονιά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, πλαισιωμένο από Ιερείς του Δήμου μας. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς. Τυχερή αναδείχθηκε η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου.

Στη συνεδρίαση, μετά από πρόταση του Δημάρχου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αντώνη Ελευθεράκη και του εργαζόμενου στην Υπηρεσία Καθαριότητας Λευτέρη Σέγκου.

Νέα Πρόεδρος εξελέγη η δημοτικός σύμβουλος κα Λίλα Παπαδημητρίου από την παράταξη της Διοίκησης  «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών – Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης», Αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατσίμπας από την παράταξη «+Εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας» και Γραμματέας για δεύτερη θητεία η δημοτική σύμβουλος Νικολέτα Ποντικάκη, της παράταξης «Ανθρωπιά, έργα, τιμιότητα, ιστορία».

H νέα Πρόεδρος κα Παπαδημητρίου μετά την εκλογή της δήλωσε μεταξύ άλλων «Ευπρέπεια και σεβασμός μεταξύ μας όχι μόνο σε αυτά στα οποία συμφωνούμε, αλλά και σε αυτά στα οποία οι απόψεις μας συμβαίνει να διαφέρουν.  Μπορούμε πάντα να συνεννοούμεθα, είτε συμφωνούμε είτε όχι.  Πιο λίγα έχουμε να μοιράσουμε και πιο πολλά να μοιραστούμε.»

Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ζαπάντης αναφέρθηκε στις αλλαγές αλλά και τις ιδιαιτερότητες της θητείας του. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς έχουν εκλεγεί 14 παρατάξεις. Η Διοίκηση ξεκίνησε την θητεία της χωρίς την πλειοψηφία. Πρωτόγνωρες συνθήκες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχόμενες νομοθετικές αλλαγές.  Ακολούθησε ο Κορονοιος, οι τηλεδιασκέψεις. Με συνεργασία, τα αντιμετωπίσαμε όλα. Η διαχείριση τους με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και το γραφείο Δ.Σ.. Καλή επιτυχία  στο νέο προεδρείο.»

Στο Συμβούλιο έλαβαν τον λόγο: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μεταξύ των καθιερωμένων ευχών, τόνισε την ανάγκη και υποχρέωση της αυτοπροστασίας όλων μας, ώστε να μη θέτουμε σε κίνδυνο το πολύτιμο δώρο της Ζωής. Επίσης, ανακοίνωσε τη συντομότερη από κάθε άλλη χρονιά, επικύρωση του Προϋπολογισμού 2022 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που επιτρέπει την άμεση και απρόσκοπτη εκτέλεση του Δημοτικού έργου και συνεχάρη γι’ αυτό τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου. Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι σε αυτή τη δεύτερη διετία της δημοτικής περιόδου, εκτός των ετησίων και καθιερωμένων έργων και εργολαβιών δρομολογούνται μεγάλα έργα όπως οι νέες πτέρυγες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και στο 1ο Δ.Σ. Νέας Ερυθραίας που ήδη υλοποιούνται, το μεγάλο αθλητικό συγκρότημα στην περιοχή «Τρίγωνο Φραγκοπούλου» και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Ρέματος Κοντοχρήστου στη Νέα Ερυθραία και τα δύο με δημοπρατήσεις της Περιφέρειας Αττικής. Αναφέρθηκε επίσης, στον αναμενόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου με κρατική επιχορήγηση, που έχει αναγγελθεί. Ανακοίνωσε τη νέα Γενική Γραμματέα του Δήμου, κα Τριανταφυλλιά (Ρόζυ) Χαριτοπούλου, Χημικό – Δρ Περιβαλλοντικής Μηχανικής, που διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ερυθραίας το 2014-2019, ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Περιβάλλοντος κι Ανακύκλωσης. Τελειώνοντας, ζήτησε από όλους να συμβάλουν στην ολοκλήρωση της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών, λέγοντας ότι ποσοστό περίπου 10% των κατοικιών έχει παραμείνει αναπόγραφο.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων που παρευρέθηκαν στις δημαιρεσίες, Νίκος Χιωτάκης, Βασίλειος Βάρσος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Τσούλος, Αλέξιος Μακρής, Αγγελική Παπάζογλου, Κυριακή (Σάντυ) Πατρινού-Ντελ Τόρο, Γεώργιος Σκορδίλης, Χρήστος Καλός και Εμμανουήλ Κουρμαδιάς, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην πολύ καλή θητεία του απερχόμενου προέδρου Σταύρου Ζαπάντη, αλλά και στο θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική μας κοινωνία με τα σχεδιαζόμενα έργα και τις αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Αδαμών.

Μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ., στην ίδια ειδική συνεδρίαση, εκλέχθηκαν τα έξι μέλη και οι αναπληρωτές τους για τις 9μελείς Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κηφισιάς.

Οικονομική Επιτροπή    
Τακτικά μέλη
Ευάγγελος Αυλήτης

Αχιλλέας Κουρέπης

Ιωάννης Διονυσιώτης
Δημήτρης Λιάνος
Λογοθέτης Λαμπρίνος
Γιώργος Παπαδόπουλος

Αναπληρωματικά μέλη
Γεωργία (Ζέτη) Κασιμάτη

Νίνα (Ασπασία) Βλάχου

Άννα Κορογιαννάκη

Βασίλης Καραγιαννάκης

Βασίλης Βάρσος

Χρήστος Λαχανάς

 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη
Γιάννης Παντελεάκης
Νίνα (Ασπασία) Βλάχου

Στάθης Κύρλος
Κώστας Τσιλιγκίρης

Βασίλειος Βάρσος

Χρήστος Λαχανάς

Αναπληρωματικά μέλη

Κατερίνα Καραλή

Αχιλλέας Κουρέπης

Ανθούλα Καπετανάκη

Δημήτρης Ανδρεαδάκης

Νικολέτα Ποντικάκη

Γεώργιος Παπαδόπουλος

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, θα ορίσει μέσα στις επόμενες ημέρες τα δύο επιπλέον μέλη που θα συμμετέχουν σε κάθε επιτροπή.