ΝΑΙ στο Περιβάλλον ΟΧΙ στο Πλαστικό, από τη νεολαία του Δήμου Κηφισιάς

Μεγάλη η συμμετοχή και ενθουσιώδης η ανταπόκριση των νέων στη δράση του Δήμου Κηφισιάς για τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητά μας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ζέτη Κασιμάτη και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιώργος Σκορδίλης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 26/6/2020 τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου μας (3ο ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟ ΓΕΛ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ) και μοίρασαν στους μαθητές και στις μαθήτριες κατά την αποχώρησή τους, επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία αλουμινίου (θερμός) προκειμένου να αντικαταστήσουν τις πλαστικές συσκευασίες.
Οι νέοι του Δήμου μας με ιδιαίτερη χαρά παρέλαβαν τα δοχεία νερού από αλουμίνιο λέγοντας ΝΑΙ στο Περιβάλλον και ΟΧΙ στο Πλαστικό.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιώργος Σκορδίλης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου και τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων που βοήθησαν για την υλοποίηση της δράσης και τόνισε «Στόχος μας είναι η ενημέρωση των νέων αλλά και των δημοτών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών συσκευασιών στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον μέγιστο δυνατό περιορισμό τους. Όταν η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της ανακύκλωσης γίνεται κατανοητή από τους νέους μας μπορούμε να ελπίζουμε για μεγαλύτερα ποσοστά «απομόνωσης» των συγκεκριμένων συσκευασιών από την καθημερινότητα όλων μας».
Οι δράσεις αντικατάστασης πλαστικών συσκευασιών μίας χρήσης με προϊόντα πολλαπλών χρήσεων, φιλικών προς το περιβάλλον θα συνεχιστούν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς.