ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πολλοί μικροί και μεγάλοι φίλοι των ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων βρέθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Ερυθραίας την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στο 1ο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης με μέσα μικροκινητικότητας, στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Κηφισιάς.  Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης "Πάνος Μυλωνάς" και την εταιρεία GetElectric.gr.

Στον χαιρετισμό του ο συντονιστής της δράσης και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Ζαπάντης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους εκπαιδευτές και εξήγησε τις πολιτικές που σχεδιάζονται στο Δήμο Κηφισιάς,  μέσω του πρόγραμμα SPARCS, στον άξονα της Κινητικότητας.  Οι πολιτικές αυτές υποστηρίζουν την Μικροκινητικότητα, την Ηλεκτροκίνηση, το Έξυπνο Πάρκινγκ, τα Super Blocks, τη Διεύρυνση Πεζοδρόμιων, Πεζόδρομων και  Ποδηλατόδρομων, καθώς και δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας με Ηλεκτρικά Λεωφορεία. Στη δράση παρευρέθηκε και ο Υπεύθυνος Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης.

Στο σεμινάριο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη οδήγησης ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή εντός του Πάρκου ενώ ενημερώθηκαν για τα οφέλη της μικροκινητικότητας, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση των μέσων αυτών σε δημόσιους δρόμους. Επίσης δόθηκε έμφαση στη σημασία του απαραίτητου προστατευτικού εξοπλισμού (κράνος, ανακλαστικό γιλέκο), κατά τη χρήση ήπιων μέσων εναλλακτικής μετακίνησης και παρουσιάστηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση ΕΠΗΟ/ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλλά και τις υποχρεώσεις των αναβατών με βάση τον Κ.Ο.Κ. 

Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν ιδιαίτερα τη δοκιμή ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων, σε προκαθορισμένη διαδρομή, πάντα υπό την επίβλεψη των διοργανωτών. Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε διπλή κλήρωση, κατά την οποία δύο τυχεροί κέρδισαν ένα ποδηλατικό κράνος και έναν δωρεάν έλεγχο/ρύθμιση ηλεκτρικού πατινιού, προσφορά του e-patini.gr.