Μια εξαιρετική βραδιά πολιτισμού στον Δήμο Κηφισιάς.

O Yury Revich ήρθε στην Κηφισιά, στο πλαίσιο των εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας, για μία και μοναδική εμφάνιση, ένα πριν την προγραμματισμένη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο πολυβραβευμένος παγκοσμίου φήμης βιολονίστας Yury Revich με το σπουδαίο ταλέντο του, έδωσε μία συναυλία πλαισιωμένος από διαπρεπείς Έλληνες μουσικούς, σε ένα πρόγραμμα διανθισμένο από πασίγνωστες μελωδίες και έργα διάσημων συνθετών.

Σημαντική στιγμή η ώρα που ο Yury Revich ζήτησε από το κοινό ενός λεπτού σιγή, ύστερα από την έκτατη είδηση της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβεως στην Άγκυρα, αποδεικνύοντας την ευαισθησία και την ποιότητά του ανθρώπου. Η ποιότητα του μουσικού είναι άλλωστε γνωστή.
 Ο Yury Revich είναι βραβευμένος ως καλύτερος Ανερχόμενος Καλλιτέχνης της χρονιάς (ECHO Klassik 2016), ως Νέος Καλλιτέχνης της Χρονιάς (International Classical Music Awards 2015) και νικητής του βραβείου «Νέος Μουσικός της Χρονιάς» από το Beethoven Center της Βιέννης, μόλις στα 23 του χρόνια. Η λαμπρή σταδιοδρομία του στο χώρο της κλασικής μουσικής είναι προδιαγεγραμμένη.
Τον καλλιτέχνη προλόγισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κλασικής και Λόγιας Μουσικής του Δήμου Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα, η οποία μιλώντας για το μοναδικό ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του βιολιστή, μας αποκάλυψε πως ο Yury Revich παίζει με ένα από τα πιο σπάνια βιολιά Stradivarious 300 ετών.

Με θερμά λόγια για τον σπουδαίο καλλιτέχνη μίλησε και ο Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος ευχαρίστησε και την Ευγενία Παπαδήμα, καθώς εκείνη εισηγήθηκε για τη συναυλία του Yury Revich στην Κηφισιά.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Πρόεδρος του Μενάνδρου Πόλυ Αστερίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης και Γιώργος Παπαδόπουλος

 

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.