Μετά τις εκλογές της Κυριακής: Συνοικιακά Συμβούλια σε όλες τις γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς

Συνοικιακά συμβούλια απέκτησαν με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018 και οι υπόλοιπες 8 συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς.

Νέα Κηφισιά (από Ελαιών έως ΟΥΛΕΝ και από  Ελαιών έως Δρυμώνος), Εργατικές Πολυκατοικίες, Νέα Ερυθραία (Συνοικισμός, Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου, Μορτερό, Καστρί) και Εκάλη εξέλεξαν τους αντιπροσώπους τους για τα Συνοικιακά Συμβούλια, τα οποία με τη γνωμοδοτική τους δράση μπορούν να βοηθήσουν το Δημοτικό έργο. Οι προτάσεις τους προωθούνται στα Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και στην Διοίκηση του Δήμου.

Στις συνοικιακές εκλογές προσήλθαν 1056 συμπολίτες μας. Στην Νέα Κηφισιά ψήφισαν 344, στις Εργατικές Πολυκατοικίες 240, στην Νέα Ερυθραία  349  και στην Εκάλη 132. 

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος συγχαίρουν  τους αντιπροσώπους  που εξελέγησαν αλλά και τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Συγχαρητήρια επίσης, στον υπεύθυνο Τοπικής Δημοκρατίας του Δήμου κ. Γ. Τσούλο, στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και στο προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε στις εκλογές. Επιδιώκουμε την στενή συνεργασία με τα νεοεκλεγέντα Συνοικιακά Συμβούλια, γι ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση των πολιτών και των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Όλα τα μέλη των νέων συμβουλίων εκλέχθηκαν ανεξάρτητα και από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι συγκεντρωτικές,  παλαιοκομματικές και παραγοντίστικες νοοτροπίες του χθες, δίνουν σταδιακά την θέση τους στις συμμετοχικές διαδικασίες του σήμερα.

Καταγράφτηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και θα διορθωθούν στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Με εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου προχωρά η τροποποίηση του Κανονισμού των Συνοικιακών Συμβουλίων προκειμένου να ψηφίζουν και οι κάτοικοι με μια πιο απλή διαδικασία.

Εκλογές για τα Συνοικιακά Συμβούλια είχαν διεξαχθεί σε 6 συνοικίες τον Οκτώβριο του 2017, και με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2018  όλες οι συνοικίες έχουν εκπροσώπους Συνοικιακών Συμβουλίων.

Η Δημοτική Αρχή φέρνει στο προσκήνιο τον πολίτη. Το 2015 οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις Συνοικιακές Συνελεύσεις, δημοκρατικός θεσμός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το 2016 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας, ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός όπως και τα έργα που πρότειναν οι πολίτες. Τονίζουμε ότι οι γνωστές σε όλους Συνοικιακές Συνελεύσεις θα συνεχιστούν με κανονικό ρυθμό.

Με τη συμμετοχή των πολιτών και όσων φορέων πιστεύουν πραγματικά στην Τοπική Δημοκρατία, καθιερώνονται και τα Συνοικιακά Συμβούλια στο Δήμο της Συμμετοχής και της Αισιοδοξίας, της Ελπίδας και της Καινοτομίας.

Αποτελέσματα εκλογών Συνοικιακών Συμβουλίων (εδώ)

Εργατικές Πολυκατοικίες

Νέα Κηφισιά (από Ελαιών έως Δρυμώνος)

Νέα Κηφισιά (από Ελαιών έως ΟΥΛΕΝ)

Εκάλη

Συνοικισμός Ν. Ερυθραίας

Μορτερό

Συνοικισμός Εθνικιστών & Αναπήρων Πολέμου

Καστρί