Καθημερινή έμπρακτη αλληλεγγύη από τον Δήμο Κηφισιάς

Καθημερινή έμπρακτη αλληλεγγύη από τον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του και επεκτείνει τις δραστηριότητές του, προσφέροντας πραγματική αλληλεγγύη στους δημότες που έχουν ανάγκη. 
Καθημερινά με catering διανέμονται 200 μερίδες φαγητό και ψωμάκι : 110 μερίδες στις Εργατικές Πολυκατοικίες, 55 μερίδες στη Νέα Ερυθραία και 35 μερίδες διαμοιράζονται με οδηγό σε σπίτια.
Υπάρχουν καθημερινές χορηγίες που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Κοινωνική Κουζίνα από καταστήματα, επιχειρήσεις και φορείς του Δήμου μας, καθώς υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Δήμο. 
Καθημερινή προσφορά στις δομές αλληλεγγύης του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιούνται από μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και δημόσιες προσφορές όπως παραδείγματος χάρη από στρατόπεδα κλπ
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούνται στις βιοτικές τους ανάγκες 160 οικογένειες στην Κηφισιά (όχι άτομα, αλλά οικογένειες) και 140 περίπου Νέα Ερυθραία και Εκάλη.
Στόχος του Δήμου Κηφισιάς και της Προέδρου του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» κας Κατερίνας Καραλή είναι τουλάχιστον μία φορά τον μήνα να διανέμονται τρόφιμα σε κάθε οικογένεια.
Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το Παλαιοβιβλιοπωλείο της Αγάπης στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νέας Ερυθραίας, δράση στην οποία οι δημότες προσφέρουν βιβλία τα οποία πωλούνται στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ – τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτήν την πώληση εξασφαλίζουν αγορά τροφίμων για τις κοινωνικές δομές. 
Τις επόμενες ημέρες δρομολογείται αγορά 1000 λίτρων ελαιόλαδου που θα διανεμηθεί στις οικογένειες, μαζί με τα τρόφιμα του μεγάλου διαγωνισμού που θα παραλαβουμε σύντομα.