Καθημερινές παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας

Καθημερινές παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των Σχολικών Συγκροτημάτων και  με μεγάλη εργολαβία.  Την εκπόνηση των σχετικών μελετών, την δημοπράτηση των έργων αλλά και την εποπτεία τους στα σχολικά συγκροτήματα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς. Είναι η δεύτερη μεγάλη εργολαβία για τα σχολεία μας τα τρία (3) τελευταία χρόνια και γίνεται παράλληλα με τις καθημερινές σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται από τις επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενδεικτικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί  μέχρι σήμερα,από την τρέχουσα εργολαβία:

1ο Λύκειο Κηφισιάς - Μόνωση δώματος

2ο & 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας- Χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου

8ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς- Χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου

2ο Λύκειο Κηφισιάς- Επισκευή δυο λυόμενων αιθουσών στον προαύλιο χώρο (χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά των αιθουσών, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων οροφής, αντικατάσταση καταστραμμένων γυψοσανίδων - τσιμεντοσανίδων με νέες, αντικατάσταση καταστραμμένων υαλοπινάκων στα κουφώματα αιθουσών κι αντικατάσταση κλειδαριών στις πόρτες)

2ο & 3ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας- Επισκευή τμήματος στέγης

Νηπιαγωγείο Εκάλης- Χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου

1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας- Χρωματισμοί εξωτερικά του κτιρίου

 

Επειδή ο αγώνας μας για τα σχολεία δε σταματάει ποτέ, οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας μελετούν την εργολαβία για το 2019. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση αυτής από το πρόγραμμα "Φιλόδημος".

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Ζαπάντης: "Από την πρώτη ημέρα της διοίκησης μας, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος είχε θέσει σαν προτεραιότητα τα σχολεία. Κατόπιν τούτου τα τελευταία χρόνια από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επιτροπή εκπαίδευσης και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία μας. Στα κτιριακά (βαψίματα, επισκευές, μονώσεις, χώροι άθλησης, ειδικά πατώματα κ.α.), στα λειτουργικά (θέρμανση, φυσικό αέριο, φύλαξη κ.α.) αλλά και στις υλικοτεχνικές υποδομές (διαδραστικοί πίνακες, computers, φωτοτυπικά, ηχοφωτιστικά, εκπαιδευτικά εργαστήρια κ.α.) Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την κα Κατερίνα Καραλή στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καθώς και τους Βαγγέλη Αυλήτη και Παντελή Παπανικολόπουλο για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επιτροπή αντίστοιχα. Επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στις Τεχνικές Υπηρεσίες για τη μεθοδικότητα στην καταγραφή και αποκατάσταση των σχολικών θεμάτων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά στα σχολεία της πόλης μας. Ο αγώνας είναι καθημερινός, αλλά τα παιδιά είναι το μέλλον και αξίζουν και δικαιούνται, της συνεχούς φροντίδας και προσοχής μας!!"