Η καρδιά της Άνοιξης συνεχίζει να χτυπά στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η καρδιά της Άνοιξης συνεχίζει να χτυπά στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η 65η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που πραγματοποιείται το Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και μοναδικές στιγμές πολιτισμού και χαράς. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση»  Γιάννης Παντελεάκης και τα μέλη της βρίσκονται συνεχώς στο Άλσος Κηφισιάς και παρακολουθούν από κοντά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου οι αλησμόνητες πατρίδες πλημμύρισαν με νοσταλγία την Έκθεση, μιας και η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτές. Η παράσταση του Χορευτικού της Ένωσης Μικρασιατών της Νέας Ερυθραίας,  η δράση «Πάρε το μεζέ σου κι έλα» - επίσης από την Ένωση Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας - και η συναυλία του συγκροτήματος REBELETIKO συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη ψυχαγωγική - εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης - ΕΕΑΑ,. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η υπέροχη κυρίας του ελληνικού πενταγράμμου Αλέκα Κανελίδου μας ταξίδεψε σε μελωδικά μονοπάτια.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου το σωματείο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ έκανε στους ενδιαφερόμενους προληπτικό έλεγχο υγείας με σπιρομέτρηση. Αργότερα μέσα στην ημέρα οι μικροί σκακιστές από τον Αθλητικό Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας (Α.Μ.Ε.Σ.) ζωντάνεψαν το κλίμα με ευγενείς μάχες, ενώ η βραδιά έκλεισε με την συναυλία των Rosanna Mailan and the Full Band με Latin International ρυθμούς. 

Το Σάββατο 11 Μαΐου η ημέρα ξεκίνησε με προσκοπικά παιχνίδια από το 2ο Προσκοπικό Σύστημα Κηφισιάς και συνεχίστηκαν με τα εντυπωσιακά Ανθεστήρια, δράση που έλαβε χώρα για πρώτη φορά.

350 παιδιά από τα Νηπιαγωγεία και την πρώτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Κηφισιάς, ντυμένα λουλούδια, πλημμύρισαν τους δρόμους υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, σε μια παρέλαση χαράς από την Πλατεία Κεφαλαρίου έως το Άλσος Κηφισιάς. Στην παρέλαση συμμετείχε και το Bubble Parade της ομάδας La Petite Marguerite.

Οι επισκέπτες μυήθηκαν στην τέχνη του Face painting από σπουδαστές του ΙΕΚ Κηφισιάς, ενώ η παιδική συναυλία “XANA ZOO 11 Χρόνια Μαζί” ενθουσίασε τα παιδιά, όπως και το παγκόσμιο παιδικό πρόγραμμα “Τα Πέταλα της Ειρήνης” με κατασκευές με την τέχνη Origami & αφήγηση παραμυθιού για την ανεκτικότητα και την καλοσύνη.

Το τμήμα ανατολίτικων χορών  του Δήμου Κηφισιάς χόρεψε λαγγεμένους χορούς με θέμα “Μαγεμένη Ανατολή”, ενώ η συναυλία των STAVENTO, με ποικίλα μουσικά είδη, έκλεισε θεαματικά το πρόγραμμα της ημέρας.

 Την Κυριακή 12 Μαΐου η Έκθεση τίμησε τις μανούλες όλου του κόσμου  με κατασκευή κάρτας για τη Γιορτή της Μητέρας στο Περίπτερο των Παιδικών Σταθμών.

 Η αφήγηση “Η επιστροφή της Διώνης στο παλάτι” από το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ και τις Ζω.Ε.Σ , με το πανέξυπνο σκυλάκι που έμαθε αριθμητική έφερε πολλά χαμόγελα. Η καθιερωμένη Puppy Day της Ανθοκομικής ευαισθητοποίησε για μια ακόμα φορά τον κόσμο με την δράση «Υιοθέτησε κι εσύ ένα αδέσποτο!». Η Παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης άγγιξε τις ψυχές όλων με τις ευαίσθητες φωνές. Η βραδιά συνεχίστηκε με εκδήλωση για τον Παύλο Μελά με την συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Δήμου μας. Η ημέρα έκλεισε με την συναυλία που έδωσαν ο Χρήστος Θηβαίος & οι String Demons σε γνωστές κι αγαπημένες επιτυχίες.

Την Δευτέρα 13 Μαΐου η χορωδία των «Λαλητάδων», προσκεκλημένη του Πολιτιστικού Σωματείου “Απόλλων Μουσηγέτης»,  τραγούδησε Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Κηλαηδόνη κ.α. ξεσηκώνοντας τους επισκέπτες της Έκθεσης με τα αγαπημένα τραγούδια.

Την Τρίτη 14 Μαΐου ο Κωνσταντίνος Στουπάθης – Μουσειολόγος του Υπ. Πολιτισμού, με μέριμνα της οργάνωσης ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ έδωσε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα “Μουσεία Φυσικής Ιστορίας- Μουσεία για τον άνθρωπο και το οικοσύστημα”. Η συναυλία “Τραγουδώντας  την άνοιξη και τον έρωτα με τραγούδια μεγάλων συνθετών” σε καλλιτεχνική επιμέλεια Γιάννη Τζουανόπουλου συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

 

Το πρόγραμμα της Ανθοκομικής Έκθεσης για το υπόλοιπο έως την λήξη της είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 16/5/2019

18.00 – 19.00 “Το γλωσσάριο των Ανθέων”: Ποιήματα για Λουλούδια σε επιμέλεια Δ.Μέντη

20.00 The Charms συναυλία με ανεπανάληπτες ελληνικές και ξένες επιτυχίες δεκαετιών

 

Παρασκευή 17/5/2019

10.30-14.00 ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ Δωρεάν προληπτικός έλεγχος- σπιρομέτρηση

18.30-19.30 Συναυλία των σπουδαστών του ΙΕΚ Κηφισιάς

17.00-22.00 Έκθεση Φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ Κηφισιάς

20.30 Συναυλία του Θάνου Καλλίρη με γνωστές, αγαπημένες επιτυχίες του.

 

Σάββατο 18/5/2019

10.00-22.00 Έκθεση Φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ Κηφισιάς.

12.00-14.00 Σκάκι για παιδιά από τον Αθλητικό Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας (Α.Μ.Ε.Σ.)

18.30-19.30 Παράσταση Καραγκιόζη & διαδραστικό παιχνίδι

20.30 Συναυλία Ρένας Μόρφη τραγουδίστριας των Imam Baildi

 

Κυριακή 19/5/2019 – Τελετή Λήξης 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

10.00-22.00 Έκθεση Φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ Κηφισιάς.

11.00-14.00 Προσκοπικά παιχνίδια από το 2ο Σύστημα Κηφισιάς

11.30-13.00 Μαθήματα Latin & Tango Argentino από τους καθηγητές του Δήμου Κηφισιάς

12.00 – 14.00 “Μικροί Κηπουροί εν δράσει” – Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς

18.00-19.00 Παιδικές Χορωδίες: “Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονα”, “Μικρών Τροβαδούρων”, Παιδική Νεανική Χορωδία ΝΠΔΔ “Δ. Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς

19.30 Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς

20.00 Τελετή Λήξης 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

20.30 ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ Band σε συναυλία έντεχνων ελληνικών τραγουδιών 

 

Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, λειτουργεί δωρεάν παιδότοπος Playmobil για τους μικρούς μας φίλους.

Επίσης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα “ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”, υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης.