Επιλέξτε τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δήμου Κηφισιάς

12Νοε

Επιλέξτε τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δήμου Κηφισιάς

Επιλέξτε τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δήμου Κηφισιάς
 Ο Δήμος Κηφισιάς  συνεχίζει να ενθαρρύνει την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών, μέσα από την ιστοσελίδα του και τις πολυάριθμες δυνατότητες που αυτή παρέχει στον πολίτη.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εποπτείας Μέτρων κατά του κορονοϊού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βαγγέλης Αυλήτης  τονίζει «Ο  Δήμος μας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και   στο πλαίσιο εφαρμογής νέων τρόπων  επικοινωνίας  ειδικά για την αντιμετώπισης  της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού,  επέκτεινε τις διαδικτυακές εφαρμογές του, η χρήση των οποίων διευκολύνει την εξ αποστάσεως διαχείριση αλληλογραφίας, έκδοση πιστοποιητικών, δικαιολογητικών, διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας κλπ. Με τον παραπάνω τρόπο λειτουργίας, αποφεύγεται η συνάθροιση πολιτών και υπαλλήλων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19».

Τέτοιες Εφαρμογές είναι:

Γραφείο Δημότη - Διαχείριση Αιτημάτων Καθημερινότητας Πολιτών

Διαχειρίζεται καθημερινά αιτήματα δημοτών τα οποία ομαδοποιεί, οργανώνει και προωθεί στις ανάλογες υπηρεσίες ενώ παρακολουθεί την πορεία εξέλιξής τους.

Το Γραφείο Δημότη, βοηθάει στην κατανόηση των αναγκών των δημοτών,  την ταξινόμηση και αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και την απόκτηση συνέπειας. Παράλληλα διευκολύνει την «Εσωτερική Επικοινωνία» μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.kifissia.gr/kif/gdimoti/

Οι δημότες μπορούν να χρησιμοποιούν και την εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων Kifissia in Action.

 

Σύστημα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων ΟΤΑ+ για πιστοποιητικά, δικαιολογητικά κλπ.

 

Πρόκειται για ένα Σύστημα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους Δημότες, να μπορούν να αιτούνται και να λαμβάνουν, ηλεκτρονικά πιστοποιητικά, αιτήσεις, δικαιολογητικά κλπ.

Το σύστημα δίνει την δυνατότητα στον Δημότη να συμπληρώσει την αίτηση για το πιστοποιητικό που τον ενδιαφέρει από τον υπολογιστή του ή το κινητό του τηλέφωνο και να την υποβάλει μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από το σπίτι του, ηλεκτρονικά στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου. Είναι κατανοητό και εύκολο στην χρήση ακόμα και από Δημότες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, ενώ η αυθεντικοποίηση του Δημότη και είσοδος στο Σύστημα, γίνεται μέσω διασύνδεσης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου ο Δημότης αρκεί να εισάγει τους Κωδικούς Εισόδου, που χρησιμοποιεί στο Taxisnet και έτσι δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση του στον Δήμο για την ταυτοποίηση.

Αυτή τη στιγμή, προσφέρει στους Δημότες πενήντα (50) διαφορετικές αιτήσεις, οι οποίες το καθιστούν το πλέον ολοκληρωμένο Σύστημα υποβολής και διαχείρισης ψηφιακών πιστοποιητικών για ΟΤΑ στην Ελλάδα.

Το Σύστημα, συνδέεται αυτόματα με το Πρωτόκολλο του Δήμου και διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο (real time), χωρίς την παρέμβαση κάποιου εξουσιοδοτημένου χρήστη, τις νέες εγγραφές στο Πρωτόκολλο, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα στοιχεία εγγραφής.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σε καιρούς ομαλής λειτουργίας του Δήμου, οι καταγραφές πρωτοκόλλου του Δήμου για αιτήσεις κλπ. ανέρχονταν στο μέσο όρο των 650 εγγραφών τον μήνα, ενώ  κατά την περίοδο του πρώτου lockdown, ο μέσος όρος εγγραφών πρωτοκόλλου μέσω του Διαδικτυακού Συστήματος ΟΤΑ+, του Δήμου, ήταν 590 τον μήνα. Δηλαδή ο Δήμος συνέχισε να εξυπηρετεί τους Δημότες του κατά ποσοστό 91%!

Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και σήμερα, στην περίοδο του δεύτερου Lockdown.

Σύστημα υποβολής αιτήσεων: https://www.kifissia.gr/sadk/

Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων

 

Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου, προς τους Δημότες και τους πολίτες του, με στόχο την  παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Μέσω του πληροφοριακού συστήματος, διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα τα σχετικά αιτήματα, ενώ ο Δήμος μπορεί να συγκεντρώνει, να απεικονίζει και να διαχειρίζεται πληροφορίες και δεδομένα.

 https://menoumespiti.kifissia.gr/ 

Κηπαία – Ογκώδη

 

Η διαδικτυακή εφαρμογή «Κηπαία – Ογκώδη», δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης-ραντεβού αποκομιδής πράσινων απορριμμάτων (κηπαίων) και ογκωδών αντικειμένων. Οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης έχουν τη δυνατότητα είτε να ενημερώσουν και να κλείσουν ραντεβού με την υπηρεσία με την κλασική οδό, δηλαδή τηλεφωνικά, είτε με λίγα κλικ από το υπολογιστή ή το κινητό τους.

Επιπλέον, μέσω του συστήματος, ο Δήμος μπορεί να συγκεντρώνει, να απεικονίζει και να διαχειρίζεται πληροφορίες και δεδομένα που αφορούν τα αιτήματα αποκομιδής κηπαίων και ογκωδών των πολιτών, διευκολύνοντας και συμβάλλοντας στην αρτιότερη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Η εφαρμογή στους έξι μήνες λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 4.500 αιτήματα αποκομιδής.

https://kipaia.kifissia.gr/