Εκδήλωση Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στο Δημαρχείο Κηφισιάς, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», διοργάνωσε Εκδήλωση Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων μας με θέμα: « Αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα»

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον Αθλητισμό στην Αρχαία Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη των ζωγραφικών δεξιοτήτων τους.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις σύμφωνα με την Προκήρυξη:

Στην πρώτη φάση, ζωγράφισαν όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης εντός του Σχολείου και από το κάθε Σχολείο επιλέχθηκαν από τον Διευθυντή του Σχολείου, τον Δάσκαλο της Τάξης και τον Δάσκαλο Εικαστικών τα επτά (7) καλύτερα έργα ανά Τμήμα.

Στη δεύτερη φάση, η κριτική επιτροπή (κα Φρόσω Μαλέα- Ζωγράφος, κα Εύη Νικολάκη- Ζωγράφος και κος Τάκης Οικονομόπουλος- Ζωγράφος και πρώην Αθλητής Ποδοσφαίρου) επέλεξαν το καλύτερο έργο κάθε Τμήματος των Σχολείων, το καλύτερο έργο κάθε Σχολείου καθώς και τα τρία καλύτερα έργα όλων των Σχολείων.

Με τις απονομές Βραβείων ολοκληρώθηκε η δεύτερη Φάση του Διαγωνισμού.

Σ’αυτή τη μεγάλη γιορτή πάνω από 150 ζωγραφιές διακρίθηκαν. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από τα παιδιά των Δημοτικών μας Σχολείων, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλα τα έργα που έφτασαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού και τα οποία αποτύπωναν εκτός από τις ικανότητές τους, τη φαντασία τους, την ευρηματικότητά τους και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Νικήτας Κόκκαλης, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι σκοπός του διαγωνισμού Ζωγραφικής είναι τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα από ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο τα Αθλήματα αλλά και την ενδεχόμενη κλίση τους στη Ζωγραφική, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, η Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς Μαρία- Χριστίνα Τσιάμα, τα μέλη της κριτικής επιτροπής κα Φρόσω Μαλέα και κος Τάκης Οικονομόπουλος καθώς και πολλοί διευθυντές και δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

 

Καλύτερο έργο από κάθε Σχολείο:

1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Εβελίνα Τσουράπη

1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας: Γιώργος Δουκουμετζάκης

Δημοτικό Σχολείο Εκάλης: Γεωργία Παπάζογλου

2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Άννα Αναστασιάδου

2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας: Βασίλης Φιρτικιάδης

3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Δάφνη Ευσταθίου

3ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας: Παναγιώτης Τσαρούχας

4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Γκαϊέ Χαλήλογλου

5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Διώνη Αγγελοπούλου

6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Νεκταρία Κακάλη

7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Κατερίνα Χριστοπούλου

8o Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Λήδα Λούκουτου

 

1ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Άννα Αναστασιάδου (2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς)

 

2ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Δάφνη Ευσταθίου (3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς)

3α καλύτερα έργα όλων των Σχολείων (ισοβάθμια): Λήδα Λούκουτου (8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς) 

Γεωργία Παπάζογλου (Δημοτικό Σχολείο Εκάλης)

 

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί η συμβολή των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, η οποία ήταν καθοριστική για την υλοποίηση της εκδήλωσης.