Αθλητικό Καλοκαίρι στο Δημοτικό Στάδιο Ιωάννης Ζηρίνης και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολιτεία

Διαφορετικό από τα προηγούμενα λόγω του κορονοϊού είναι φέτος το Αθλητικό Καλοκαίρι του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο φέτος διαρκεί 5 πενθήμερα ξεκινώντας από την Δευτέρα 29/6 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Το "Αθλητικό Καλοκαίρι 2020'' του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιείται  στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης»  και στο Αθλητικό Κέντρο Πολιτεία και δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα καθημερινό πρόγραμμα (7.30-14.00) σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.

Φέτος τα τμήματα είναι ολιγομελή, από 6 έως 10 παιδιά. Συνολικά το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν 110 παιδιά ανά εβδομάδα, σε μια αναλογία 75 στο Ζηρίνειο και 35 στο Αθλητικό Κέντρο Πολιτεία.

Λόγω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων που τηρούνται στο Πρόγραμμα εκτός από την απαραίτητη όπως κάθε χρόνο παρουσία Ιατρού και Νοσηλευτή σε κάθε αθλητικό κέντρο, πραγματοποιείται καθημερινή θερμομέτρηση των παιδιών κατά την πρωινή τους άφιξη ενώ υπάρχουν αντισηπτικά σε εμφανή σημεία των εγκαταστάσεων. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Προγράμματος, εφαρμόζουν ενδεδειγμένες ασκήσεις τρόπους άθλησης που βοηθούν ώστε να τηρείται η ασφαλής άσκηση με αποστάσεις.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκτός από τα Ομαδικά Αθλήματα, την Αντισφαίριση και την Κολύμβηση, τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Την δεύτερη εβδομάδα του προγράμματος ο εκπαιδευτής -προπονητής Γιάννης Ραβανόπουλος, έκανε επίδειξη στους μικρούς αθλούμενους του turbojav (μικρό ακόντιο που προσομοιάζει στο αγωνιστικό) του ακοντιστή Τομ Πετράνοβ.

Το Πρόγραμμα εκτός από την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού και των εκπαιδευτών, τελεί υπό την επίβλεψη του Δημοτικού Συμβούλου και Υπευθύνου Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς κ. Νικήτα Κόκκαλη.