Αφιέρωμα στον βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής Κωστή Δημητρακόπουλο

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, τίμησαν τον Κηφισιώτη βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής Κωστή Δημητρακόπουλο, με μουσικό αφιέρωμα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς "Δήμαρχος Βας. Γκατσόπουλος".
Για τον λυρικό καλλιτέχνη μίλησε η Κική Αυγουστάτου και ο Θάνος Πετράκης, συνεργάτης του από τη Λυρική Σκηνή.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε προγραμμα από τη χορωδία Κηφισιάς ’37 αλλά και τη χορωδία Νέων του Δήμου Κηφισιάς, όπου ο βαρύτονος καλλιτέχνης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ο Κωστής Δημητρακόπουλος τίμησε με την παρουσία του την «Χορωδία 1937» την περίοδο την οποία διατέλεσε μαέστρος ο αείμνηστος Σπύρος Καράγιαννης. Επίσης μετέφερε τις γνώσεις του ως καθηγητής φωνητικής στη «Μικτή Χορωδία Νέων» του Δήμου Κηφισιάς, με μαέστρο τον Γιώργο Αρβανίτη (1996-2002).
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρέδωσε στον λυρικό καλλιτέχνη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.
Ο Κηφισιώτης βαρύτονος Κωστής Δημητρακόπουλος φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Μαρίκα Καλφοπούλου και τον Γκαστόν Δεπόλλα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ταυτίστηκε με την μακρόχρονη συνεργασία του με την Λυρική Σκηνή (1960-1987), κατά την οποία ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες όπερες. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στις ιταλικές όπερες Τραβιάτα (La traviata) ως Ζερμόν, «Ένας χορός μεταμφιεσμένων» (Un ballo in maschera) ως Ρενάτο και «Οι Παλιάτσοι» (I Pagliacci) ως Σύλβιο.
Συμμετείχε επίσης σε γαλλικές και ρωσικές όπερες όπως και σε ελληνικές «Το Απόγεμα της Αγάπης» του Μάριου Βάρβογλη, «Το κρίνο στο ακρογιάλι» του Γεωργίου Σκλάβου, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» του Μανώλη Καλομοίρη κ.α. Συνεργάστηκε τακτικά με την Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ενώ διετέλεσε στέλεχος του Σωματείου Ηθοποιών Μελοδράματος και Όπερας (ΣΗΜΟ).

Φωτογραφίες και από την εφημερίδα Κηφισιά