Τελετή βράβευσης επιχειρηματικών σχημάτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 η απονομή των βραβείων Επιχειρηματικότητας, του Προγράμματος για την Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς,  στη Βίλλα Κώστα, με τη παρουσία του Δήμαρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου και του προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.  

Επτά ήταν οι  ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στη τελική φάση των βραβείων και την παρουσίαση τους και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η έμπειρη δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Θωμάκου ο οποίος υπογράμμισε  «Ο σπόρος της Επιχειρηματικότητας που έπεσε εδώ στον Δήμο μας με πρωτοβουλίες και δράσεις για την νεανική  και όχι μόνο επιχειρηματικότητα πριν ενάμιση χρόνο βλέπουμε με ικανοποίηση ότι έπιασε, ότι φύτρωσε. Η σημερινή εκδήλωση, είναι μια εκδήλωση αισιόδοξη που μπορεί να μας δώσει την ελπίδα προοπτικής και συνέχειας. Υλοποιήσαμε το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας καταφέρνοντας  να ακολουθήσουμε το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κάτι που είναι δύσκολο για την Αυτοδιοίκηση. Η προσπάθεια μας είχε θετικό αποτέλεσμα χάρη στο μεράκι και στο πείσμα των συναδέρφων αιρετών αλλά και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδώσουμε  συμβολικά χρηματικά βραβεία στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που χορήγησαν οι συνεργαζόμενες με τον Δήμο Τράπεζες  Εurobank και Πειραιώς  τις οποίες ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε με όρους ιδιωτικού τομέα χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε στο ελάχιστο το δημόσιο συμφέρον και την χρηστή διοίκηση. Ωστόσο για το εγχείρημα αυτό δεν χρειάστηκαν αλλεπάλληλοι έλεγχοι σκοπιμότητας και νομιμότητας, δεν υπήρχε ζήτημα να γίνουν εργολαβικές ενστάσεις όλα εκείνα που μας κρατάνε πολύ κάτω που δεν μας αφήνουν να πετάξουμε, να προσφέρουμε έργο. Άνοιξε λοιπόν ο δρόμος ώστε να γίνει μια σταθερή δημοτική πολιτική, ενθάρρυνσης  κινητροδότησης  και παρακίνησης  της νεανικής επιχειρηματικότητας, πέρα από την τρέχουσα περίοδο. Το πρόγραμμα  θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά καθώς από  αυτόν εδώ τον Δήμο προσπαθούμε να συνεισφέρουμε έστω και συμβολικά στην εθνική προσπάθεια για την νέα ανάπτυξη της πατρίδας μας και την  καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων.Ευχαριστώ πολύ το ΕΒΕΑ και τον κ. Μίχαλο για την υποστήριξη του, τον συνάδερφο Βαγγέλη Αυλήτη που σηκώνει το βάρος αυτής της πολιτικής , την συμβουλευτική εταιρεία PRISMA CONSULTING και όλους όσοι έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα. Χαίρομαι πάρα πολύ και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς που έχουν συμβάλει ώστε ο Δήμος μας να μπορεί να χτίσει πάνω σε ιδέες, έναν Δήμο Συμμετοχής και Αισιοδοξίας έναν Δήμο Ελπίδας και Καινοτομίας».

Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου ο οποίος τόνισε « Η ώθηση και η υποστήριξη της νέας γενιάς προς την κατεύθυνση της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας δεν αποτελεί μόνο ένα όχημα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων. Είναι το όχημα για την αναζωογόνηση και τον αναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας την κινητήριο δύναμη της  δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Στην προσπάθεια αυτή οι τοπικές κοινωνίες η αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο. Οι Δήμοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα δεδομένα κάθε περιοχής για αυτό μπορούν να σχεδιάσουν στοχευμενες και αποτελεσματικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τον Δήμο Κηφισιάς για το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας. Είχαμε την χαρά να δούμε φρέσκιες αλλά και καινοτόμες ιδέες, ελπιδοφόρα επιχειρηματικά σχήματα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα ειδικά όσους διακρίθηκαν. Εύχομαι όλες αυτές οι ιδέες που γεννήθηκαν εδώ να ανθίσουν και να παράγουν καρπούς, για εσάς τον τόπο μας και την οικονομία της χώρας μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους ανθρώπους του Δήμου Κηφισιάς για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία για νέες συνεργασίες και στο μέλλον».

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα αποτελέσματα για τα τρία βραβεία των 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRISMA CONSULTING Φραγκίσκος Θεοφύλακτος.

Τα κριτήρια αξιολόγησης της επιτροπής αφορούσαν στα εξής πεδία:

1. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΙΔΕΑΣ                                      

2. ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ                                   

3. ΕΦΙΚΤΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΕΑΣ

Τη πρώτη θέση και τα 3.000 ευρώ κέρδισε το επιχειρηματικό σχήμα STUDIO INCEPTICA το οποίο έχει αναπτύξει μια συσκευή για την διευκόλυνση της ανάγνωσης μουσικών κειμένων από άτομα με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιώντας τη μουσική έκφανση της γραφής Braille. Την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.                                                                                                      

Την δεύτερη θέση και τα 2.000 ευρώ κέρδισε η  επιχειρηματική ιδέα INAGROS.Το inagros είναι ένα τεχνολογικό πολυεργαλείο, το οποίο στοχεύει να βελτιώσει τις μεθόδους της αγροτικής παραγωγής και να γεφυρώσει αποδοτικά το χάσμα μεταξύ του αγρότη και του γεωπόνου. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ - Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.     

                                           

Την τρίτη θέση και τα 1.000 κέρδισε το επιχειρηματικό σχήμα MEMNESHOW.  H ομάδα MEMNΕSHOW οργανώνει “Live Escape Games” - «Ζωντανά Παιχνίδια Απόδρασης» βασισμένα στο ιστορικό πλαίσιο μιας περιοχής και κατευθυνόμενα από διπλωματούχους ξεναγούς.  Την βράβευση έκανε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγορά Εργασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης.         

              

Τα χρηματικά βραβεία είναι χορηγία των Τραπεζών Πειραιώς και Eurobank.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

PROACTIVE/ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΦΕ                                                                    

Συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων κόκκων καφέ (κατακάθια καφέ), με σκοπό την παραγωγή εγκεκριμένων τελικών προϊόντων ευρείας κλίμακας, στους τομείς ενέργειας και γεωργίας.

AIRBOOKING                                                                              

Αναλογιζόμενη την ανάγκη για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο, η airbooking.co.uk δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ακυρώνοντας την αναζήτηση σε πολλαπλά sites.

HOMODELPHINUS                                                                                   

Το Homodelphinus είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών, ανθρώπινης συμπεριφοράς στο υδάτινο στοιχείο. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με σκοπό να αποκτήσουν ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων έξω και μέσα στο νερό και να βιώσουν τα οφέλη της θάλασσας τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

SERIOUSLOGIC                                                                                

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα την οποία εγκαθιστώντας την ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του σαν “gps tracker” δηλαδή θα μπορεί ανά πάσα στιγμή στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτό το κινητό να μπορεί να λάβει συντεταγμένες gps για την τοποθεσία του.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης:

Λαμπρόπουλος Χάρης – Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ – ​Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών  Θεοφύλακτος Φραγκίσκος – Διευθύνων Σύμβουλος PRISMA CONSULTING Μασσέλος Κωνσταντίνος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Νικολοπούλου Λίνα - Διευθύνουσα Σύμβουλος MINDWORK - Συμβουλευτικές Υπηρεσίες & MINDVIEW - Εταιρεία Έρευνας, Διευθύντρια eHealth Forum
Παπαδημητρίου Βάλια – Co-founder & CEO 7indigo New Media Agency
Λιβιεράτος Αντώνης - Σύμβουλος επιχειρηματικότητας στο Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ρούλα Μπαχταλιά (Programme Manager egg - enter.grow.go) – Eurobank Ευθύμης Γεωργακόπουλος Egg Site Manager egg-enter grow go Eurobank                     

Βασίλης Σωτηράκος Δ/ντης Καταστήματος Κηφισιάς Τράπεζα Πειραιώς Κωνσταντίνος Χριστοδούλου Senior Director Τράπεζα Πειραιώς

Την εκδήλωση βράβευσης των καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων έκλεισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγοράς του Εργασίας του Δήμου Κηφισιάς κ. Βαγγέλης Αυλήτης, ο οποίος ανακοίνωσε την σύμπραξη τριών Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεύκης- Λυκόβρυσης στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιώργος Δημαράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο τέως υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης,  ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας,  ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Ευάγγελος Λυρούδιας, Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών & φορέων και πλήθος κόσμου.