Συνοικιακές Συνελεύσεις στον Δήμο Κηφισιάς

 
 
 

Οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις Συνοικιακές Συνελεύσεις για πρώτη φορά το 2014 . Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 70 συνελεύσεις στις συνοικίες του Δήμου μας.

Μέσα στον μήνα Ιούλιο 2017 ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις Γιώργος Τσούλος  θα βρεθούν στις γειτονιές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης προκειμένου να ακούσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα των πολιτών.

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία των Συνοικιακών Συνελεύσεων βοήθησε την δημοτική αρχή  στο να εντοπίσει και να επιλύσει προβλήματα της καθημερινότητας μέσω της άμεσης και τακτικής συνομιλίας των πολιτών με την Διοίκηση. Επίσης οι Συνοικιακές Συνελεύσεις συνεισέφεραν στην επίλυση μικρών ή και μεσαίων τεχνικών προβλημάτων που απαιτούσαν την άμεση παρέμβαση κάποιου συνεργείου προκειμένου να διορθωθεί άμεσα η ζημιά ενώ παράλληλα βοήθησαν στην δρομολόγηση και ιεράρχηση προβλημάτων και έργων κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έγκριση, μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων, προτάσεων για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Η πρώτη Συνοικιακή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/07/2017   και ώρα 19.00 στην περιοχή Κεφαλαρίου, (Μικρό Αμφιθέατρο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, Λεβίδου 42).