Συντηρήσεις, αναμορφώσεις και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών από το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα»

Συντηρήσεις, αναμορφώσεις και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών από το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα»

Το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς υπό την προεδρεία του κ. Απόστολου Κασιούρα, τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια, επέκτεινε το κοινωνικό του έργο ανταποκρινόμενο στις αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες της περιόδου. Παράλληλα προχώρησε σε σημαντικές εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης των κτηριακών του υποδομών.

Κατά την θητεία του κ. Κασιούρα πραγματοποιήθηκαν τα εξής έργα:

1. Διαμόρφωση των χώρων 1ου και 2ου ορόφου του ΔΡΥΜΠΕΤΕΙΟΥ- ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟΥ για τη συνέχιση της λειτουργίας στο Δήμο μας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), όπου υπήρχε ο κίνδυνος μεταφοράς του στα Κεντρικά του Αμαρουσίου.
2. Διαμόρφωση και δημιουργία (2) δύο χώρων στο ΔΡΥΜΠΕΤΕΙΟ για την μετεγκατάσταση από το κεντρικό κτήριο της Κοινωνικής Μέριμνας δύο ψυχολόγων για την εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των συμπολιτών μας της Νέας Ερυθραίας.
3. Διαμόρφωση των χώρων του «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» και έναρξη για πρώτη φορά στο Δήμο μας Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών
4. Συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας (συσσίτιο, Παντοπωλείο, φαρμακείο) όπου παρατηρείται συνεχής αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων
5. Πραγματοποίηση δωρεάν σπιρομετρήσεων και μαστογραφίων σε μεγάλο αριθμό απόρων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας, επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα.
6. Εμπλουτισμός του προγράμματος «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» με θεατρικές παραστάσεις, καλλιέργεια μεταξοσκώληκα και καλλιέργεια φυτών σε γλάστρες.
7. Πραγματοποίηση σημαντικών εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης του κτηρίου της Κοινωνικής Μέριμνας όπως:
• Επισκευή και καθαρισμός στέγης
• Τοποθέτηση υδροροών περιμετρικά
• Εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο του κτηρίου
• Βάψιμο των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης και των στήλων ηλεκτροφωτισμού του αύλειου χώρου
• Τακτική συντήρηση των κλιματιστικών συστημάτων
• Τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος

8. Συνεχίζονται και επεκτείνονται το:
• Κοινωνικό Φροντιστήριο
• Στήριξη και συμβουλευτική στους συμπολίτες μας, με επέκταση τους στα σχολεία
• Εκτέλεση των αυξανόμενων εισαγγελικών παραγγελιών
• Εθελοντική Αιμοδοσία

9. Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη του Δήμου Κηφισιάς».

Ο κ. Απόστολος Κασιούρας ευχαριστεί θερμά το προσωπικό για τη συνεργασία και εύχεται κάθε επιτυχία στον νέο πρόεδρο κ. Γιώργο Τσούλο και το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα».