Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς

Η Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της φετινής 70ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς παρουσίασε χτες 16 Μαΐου 2024 εντός του Άλσους Κηφισιάς, τη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή ξενάγησης και παιχνιδοποίησης με τίτλο «Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς».

 

Η εφαρμογή αυτή προέκυψε σπο τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Homo Ludens με την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και διασυνδέει γεωπονικά στοιχεία με αρχιτεκτονικά και ιστορικά - πολιτιστικά τοπόσημα του Άλσους Κηφισιάς. Αποτελείται από έναν ψυχογεωγραφικής έμπνευσης διαδραστικό χάρτη, χρήσιμες πληροφορίες, ηχητικές αφηγήσεις και παιχνιδοποίηση.

 

Οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν εύκολα και με ασφάλεια στην online εφαρμογή  η οποία είναι προσβάσιμη από smartphone αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές, μέσω του συνδέσμου https://alsos.kifissia.homoludens.org/ ή σκανάροντας το QR Code με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας το οποίο θα βρουν αναρτημένο σε διάφορα σημεία του Άλσους.

Η παρουσίαση έγινε από τον Κηφισιώτη αρχιτέκτονα Παναγιώτη Ραύτοπουλο ο οποίος με  τον εξαιρετικό αφηγηματικό χαρακτήρα του αναφέρθηκε στη μοναδικότητα των αρχιτεκτονικών στοιχείων του Αλσους, τη γεωπόνο της Διέυθυνσης Πρασίνου  Ελίνα Κατσίκα η οποία ανέλυσε την ιδιαιτερότητα στην κηποτεχνική διαμόρφωση του Αλσους και την εξαιρετική ποικιλία δέντρων και θάμνων  και την  Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Humo Ludens Κάτια Μακρυκώστα η οποία ανέλυσε την ψηφιακή αποτύπωση όλων των ανωτέρω σε μια δωρεάν εφαρμογή ξενάγησης και παιχνιδοποίησης με ένα παιχνίδι γνώσεων.

Βασίλης ι. Ξυπολυτάς "Η νέα ψηφιακή εφαρμογή "Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς" αποτελεί έναν σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο για να ανακαλύψουμε και να εκτιμήσουμε την πλούσια κληρονομιά του Άλσους μας.Η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι μέρος της δέσμευσής μας για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ελπίζουμε ότι όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, θα απολαύσουν αυτή τη νέα πρωτοβουλία και θα έρθουν πιο κοντά στη φύση και την ιστορία της πόλης μας.

Σας καλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή και να ανακαλύψετε το Άλσος της Κηφισιάς με έναν εντελώς νέο τρόπο!"

 

Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt