Συγχαρητήρια Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά στους μαθητές που διακρίθηκαν στον Εθνικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024

Στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Πρεσβεία της Γαλλίας, συμμετείχαν μαθητές, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. Ο φετινός διαγωνισμός  ήταν αφιερωμένος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.
 

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο επίπεδο Α2. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών, Πελαγίας Σπακουρή και την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Γεωργίας Λάσκαρη,
μαθητές και μαθήτριες  δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς κατέλαβε την 2η  θέση στην κατηγορία Α1. Οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης δημιούργησαν μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγιναν αθλητές, φόρεσαν στολές, δημιούργησαν βίντεο και κείμενα εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τα θερμά συγχαρητήρια για τις συμμετοχές των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς που διακρίθηκαν, απηύθυνε  ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς.
“Για ακόμη μια φορά, σχολεία του Δήμου Κηφισιάς πρωτοπορούν και αποδεικνύουν ότι η συνεργασία, η συνέπεια και το όραμα, αποτελούν βασικά συστατικά μιας επιτυχίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στις εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας και του 8ου Δημοτικού Κηφισιάς που κατηύθυναν και βοήθησαν τις ομάδες των μαθητών να ξεπεράσουν τα οποία εμπόδια και δυσκολίες αλλά και στους γονείς για την διαρκή στήριξή τους. Ευχόμαστε οι δράσεις και η δημιουργικότητα των μαθητών και των καθηγητών μας να στέφεται πάντα με επιτυχία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα”.

 

 

Alt
Alt
Alt