ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί ο  Αγιασμός της νέας και ενεργειακά αναβαθμισμένης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς (Χρήστου Λαδά 18, Κηφισιά).  
Στη νέα πτέρυγα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς κάνουν σήμερα μάθημα, δύο τάξεις ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και οι άλλες τρεις τάξεις. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Λειτουργεί επίσης το ένα από τα δύο εργαστήρια ενώ σύντομα θα δοθούν  προς χρήση η αίθουσα εκδηλώσεων,  η βιβλιοθήκη και οι υπόλοιποι χώροι. 
Η κατασκευή του κτηρίου ήταν χρόνιο αίτημα των Αλωνίων προκειμένου να καλυφθούν οι κτιριακές-εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής. Ο Δήμος Κηφισιάς το 2017 ανέλαβε την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Σχολείου ενώ το 2021 ενέταξε το έργο στο  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 €.
Η Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Γιώργο Θωμάκο, προχώρησε και σε ένα βήμα επιπλέον, αφού συνδύασε την κατασκευή της νέας πτέρυγας με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση. Στο δώμα υπάρχει ο εξοπλισμός με τον οποίο το κτήριο είναι ενεργειακά αυτόνομο (ελάχιστου σχεδόν μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος).