ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

Άρωμα γυναίκας πλημμύρισε τις ιστορικές σάλες του κηφισιώτικου ιδρύματος στο όνομα του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα Σπύρου Λοβέρδου (κτίριο Fondazione). Ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κηφισιάς σε συνεργασία με τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους Κηφισιά-Εκάλη και «Ολυμπιάς».

Η γυναικεία ομήγυρη, η οποία είχε στην ατζέντα της σημαντικά ονόματα που διακρίνονται στην πολιτική, την κοινωνία και τον πολιτισμό, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Αναστασίας Σούλτου, εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και της Προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Κηφισιά-Εκάλη, Αλεξάνδρας Αδάμη.

Η συντονίστρια του πάνελ δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Ασπασία Βλάχου κάλεσε για χαιρετισμούς τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της ΔΕΠΙΣ. Οι χαιρετισμοί της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη, και της Ευρωβουλευτού ΝΔ, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM Ελίζα Βόζεμπεργκ συγκίνησαν ιδιαίτερα το ακροατήριο με τα αφηγηματικά τους ντοκουμέντα. Χαιρετισμός έγινε και από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος επίσης εξήρε το έργο της ΔΕΠΙΣ και υποσχέθηκε τη θερμή στήριξη του στο έργο της. Η οικοδέσποινα, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κηφισιάς και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, Αγγελική Παπάζογλου, αναφέρθηκε στον διαχρονικό αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στην Ελλάδα και Ευρώπη, όπως υποστήριξε και η Μίκα Ιωαννίδου, μέλος της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών. Χαιρέτισαν επίσης, η Ιωάννα Κοτσαρίνη, Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και η Αγγελική Συνοδινού, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος.

Διακεκριμένες ομιλήτριες, επίσης ανέπτυξαν διάφορες πτυχές της βίας κατά των γυναικών, όπως η Δρ Κοινωνιολογίας, Αντιπρόεδρος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, Λάουρα Αλιπράντη, η Ερευνήτρια Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Μαριάννα Αντωνακάκη, η Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της ΠΟΑΣΥ και η Ντόρα Παπαδοπούλου Χαμουζά, Δρ Ψυχολογίας. Έκπληξη στο πάνελ η παρουσία ενός ανδρός, του Δρ Χρήστου Μαντά, Επιστημονικού Εμπειρογνώμονα της ΔΕΠΙΣ και Επιστημονικού Συνεργάτη ΚΕΦΙΜ, ο οποίος εξήρε τη δυνατή παρουσία της γυναίκας στη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, από τη μητρότητα έως τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Το δοξάρι της διεθνώς βραβευμένης βιολονίστριας, Ιωάννας Γαϊτάνη σφράγισε τη βραδιά και με μουσικό «άρωμα» Χριστουγέννων, ενώ η λιλιπούτεια κόρη της της κρατούσε ρυθμό με τις μαράκες της. Πολύ γλυκό ήταν και το κέρασμα, χορηγία από το «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ», στα ιστορικά κηφισιώτικα σαλόνια Λοβέρδου που άνοιξαν για το Δήμο χάρη στην ευγενική φιλοξενία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Καράμπελα, με την επιμέλεια της υπεύθυνης του PR Εβίτας Αμπατζίδου.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

στο πορτοκαλί χρώμα για την 25η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

από το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με την ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και γυναικείες οργανώσεις με διανομή φυλλαδίων στην αγορά της Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 επ’ αφορμή της 25ης Νοέμβρη Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.