ΤO 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KA210 Sibofna (Siblinghood of Nature/ Fraternité pour la nature) που υποστηρίζει τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για περιβαλλοντική και συνεργατική εκπαίδευση!

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στο Παρίσι από 12 έως 18 Νοεμβρίου, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τα γραφεία της UNESCO και ξεναγήθηκαν στην ειδική έκθεση στο πλαίσιο εορτασμού των 70 ετών λειτουργίας του Δικτύου Unesco Associated Schools ASPnet .

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση της Συντονίστριας  Erasmus+/ ASPnet UNESCO  Βάσιας Χασιώτη.

Ημέρες Erasmus+ στο Παρίσι: Το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KA210 Sibofna (Siblinghood of Nature/ Fraternité pour la nature) που υποστηρίζει τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για περιβαλλοντική και συνεργατική εκπαίδευση! 

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος και εκπαιδευτικός ΠΕ05, Βάσια Χασιώτη, η εκπαιδευτικός ΠΕ86, Ειρήνη Παπαδοπετράκη, η σύμβουλος ΠΕ70 Β΄Αθήνας, Χαρά Μπούτα και ο διευθυντής του σχολείου, Ρίζος Τζαλακώστας πραγματοποίησαν κινητικότητα στο Παρίσι από 12 έως 18 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι του 8ου Δημοτικού Κηφισιάς συμμετείχαν στις εργασίες της πρώτης διακρατικής συνάντησης με συμμετέχοντες την περιφερειακή διεύθυνση του Κουσάντασι από την Τουρκία, τον εκπαιδευτικό οργανισμό TURGEV από την Κωνσταντινούπολη, Τουρκία και τον εκπαιδευτικό οργανσμό Aksantys από την Γαλλία.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του 8ου Κηφισιάς πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι. 

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην ειδική έκθεση στο πλαίσιο εορτασμού των 70 ετών λειτουργίας του Δικτύου Unesco Associated Schools ASPnet .

Η  συντονίστρια του δικτύου και εκπαιδευτικός ΠΕ05 Βάσια Χασιώτη του 8ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς, το οποίο είναι ενεργό μέλος του Δικτύου, μαζί με την Σχολική  Σύμβουλο Π.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ κ. Χαρά Μπούτα  προετοίμασαν και οργάνωσαν συνάντηση με την Διεθνή Συντονίστρια του ASPnet Julie Saito Loubière στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στο Παρίσι, καθώς παράλληλα διεξάγεται η 42η Γενική Διάσκεψη της UNESCO.

Ευχαριστούμε την Εθνική Συντονίστρια ASPnet UNESCO κ. Βέρα Δηλάρη για την υποστήριξη και ενθάρρυνση στο έργο μας!    

Μια εξαιρετική εμπειρία! 

Με εκτίμηση,

Βάσια Χασιώτη

Συντονίστρια Erasmus+/ ASPnet UNESCO