ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ (15/11)

15/11/2023 - 10:30

Κυριακή 19/11/2023 και ώρα 10πμ

«Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς

Αθλητική εκδήλωση για μαθήτριες και μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Σχολείου

Αφιερωμένη στον Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη και Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Στίβου του Άλματος εις Μήκος Μιλτιάδη Τεντόγλου, ο οποίος ανήκει στο Αθλητικό Σωματείο, Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς.

 

Ο Δήμος Κηφισιάς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας - Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVEHELLAS μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά, διοργανώνουν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στο ´Ζηρίνειο´ Δημοτικό Στάδιο και ώρα 10 το πρωί, την Αθλητική Εκδήλωση «Καν´το όπως ο Μίλτος !».

Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μιλτιάδη Τεντόγλου και απευθύνεται στις Μαθήτριες και στους Μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων & Α΄ Τάξης Γυμνασίου Σχολείου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με το αγώνισμα του Κλασικού Αθλητισμού Άλμα σε Μήκος.

Στόχος του προγράμματος #BEACTIVE που σημαίνει «ΚΙΝΗΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», είναι να δώσει κίνητρο στη συμμετοχή, να συνδυάσει το παιχνίδι με την άσκηση και τη γνωριμία με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλήματος εστιάζοντας στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ευγενή άμιλλα, στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους, με την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου διαβίωσης.

Σε αυτή τη δράση, θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά της παρουσίας της Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Πρέσβειρας του Προγράμματος #BEACTIVE κυρίας Βούλας Ζυγούρη καθώς και του Εθνικού Συντονιστή του Προγράμματος κυρίου Διονύση Καρακάση.

Η εν λόγω δράση με την συμμετοχή των Σχολείων, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Διοργανωτές, δίνοντας την ευκαιρία και τη χαρά στα παιδιά να ‘συναγωνισθούν’, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία και γνώση.