Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, χτύπησε το  πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και έγινε το καθιερωμένο αντάμωμα μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία τους. Η σκέψη όλων μας φέτος είναι  στις μαθήτριες και στους μαθητές στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

 Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας συνοδευμένος από συνεργάτες του, σε Αγιασμούς στα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, 1ο και  2ο Γυμνάσιο και 1ο και  2ο Λύκειο Κηφισιάς.

«Στο δύσκολο κόσμο που ζούμε η γνώση και η πίστη είναι δύναμη»

Ο κ. Θωμάκος ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους μια «καλή δυνατή σχολική χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία, με κατανόηση, σεβασμό και με ένωση δυνάμεων». «Οι μεγάλοι να βοηθούν τους μικρούς και οι μικροί τους μεγάλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε επίσης σε όλους φέτος «να καταφέρουμε να τα κάνουμε όλα καλύτερα. Να διορθώσουμε, να βελτιώσουμε ότι μπορούμε και να προσέχουμε». Απευθυνόμενος στα μεγάλα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου επεσήμανε  πως «στο δύσκολο κόσμο που ζούμε η γνώση και η πίστη είναι δύναμη».

Ευχές από τον Δήμαρχο και στους γονείς «Καλά κουράγια για τα βάρη που όλοι σηκώνουμε».

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: «Έχει ολοκληρωθεί κατά 85-90% του έργου»

Ο κ. Θωμάκος κατά την επίσκεψη του στο 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας αναφέρθηκε εκτενέστατα  στο έργο του ιστορικού σχολείου. «Το έργο  έχει ολοκληρωθεί κατά 85-90% και σύμφωνα με τον εργολάβο θα παραδοθεί στη σχολική κοινότητα μέχρι τον Νοέμβριο του 2023» .

«Όλοι μας μοιραζόμαστε την ίδια μελαγχολία. Η στενοχώρια σας είναι πολλαπλασίως δική μου λόγω της θέσης μου. Το όραμα μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας δεν είναι όραμα. Το βλέπετε το έχετε επισκεφθεί. Το μεγάλο βήμα έχει γίνει. Το σχολείο χτίζει το Υπουργείο Παιδείας και ο Δήμος δαπανά για το έργο αυτό περίπου ένα (1) εκατομμύριο ευρώ. Ο εργολάβος, μετά τις αυξήσεις, συνέπεια του πολέμου  στην Ουκρανία ζήτησε επιπλέον χρήματα για το έργο και ήδη έχει λάβει 300.000 ευρώ. Επιπλέον έλαβε από το κράτος και 6μηνη παράταση του έργου λόγω του πολέμου».

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως αισιόδοξοι και ενωμένοι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου και τα χρονοδιαγράμματα πιστεύουμε ότι τον Νοέμβριο  θα απολαύσουμε το νέο σχολείο.

Σημαντικές εργασίες το καλοκαίρι στα σχολεία

Την καλοκαιρινή περίοδο σε αρκετές σχολικές μονάδες έγιναν σημαντικές εργασίες συντήρησης των υποδομών των σχολικών μονάδων σε συνεργασία Δημοτικής αρχής και Διευθυντών των σχολείων, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί και σημαντικές παρεμβάσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

Ενίσχυση της καθαριότητας

Επίσης πρόκειται να ενισχυθεί η καθαριότητα στα σχολεία με νέους καθαριστές.

Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της ΔΕΠ , οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ.α. παρευρέθηκαν στους αγιασμούς σχολείων στον Δήμο Κηφισιάς, στέλνοντας το μήνυμα ότι  η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα.