ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Την  προσφορά, την  αλληλεγγύη μα και πάνω από όλα την αγάπη τους έδειξαν έμπρακτα μικροί και μεγάλοι συνδημότες μας στα παιδιά της Αφρικής  που οι συνθήκες ζωής και εκπαίδευσης είναι ένας καθημερινός αγώνας.

Πρωτεργάτες τα 1.150 παιδιά του Καλοκαιρινού Παιδότοπου της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς που αγκάλιασαν τη δράση και συμμετείχαν με χαρά και διάθεση δημιουργίας στο πλούσιο και θεάρεστο έργο του πατρός Αντώνιου Μουτιάμπα για τη δημιουργία μιας ακόμη σχολικής αίθουσας στην Ουγκάντα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, από την Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνίας των Πολιτών Ποσειδωνία. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες πολλά παιδιά με τους γονείς τους προσήλθαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας για να συμμετέχουν στη δράση και να στείλουν το μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Επτά τάξεις πλημμύρισαν από τις υπέροχες δημιουργίες των παιδιών που κάποιες από αυτές θα σταλούν στους μαθητές στην Αφρική για να στολίσουν τους τοίχους μιας νέας αίθουσας. Οι ζωγραφιές και οι κατασκευές των παιδιών σκόρπισαν  τη λάμψη της δημιουργίας και προκάλεσαν τον θαυμασμό. Στην προσπάθεια αυτή των μικρών μαθητών του Δήμου μας δίπλα τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Καραλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Κεχρής ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης κ.α.

Ευχαριστούμε θερμά όλους που συμμετείχαν ενεργά στη δράση. Μέσα από τέτοιες δράσεις, οι μαθητές εξελίσσονται ως προσωπικότητες και αποκτούν χρήσιμα εφόδια μιας συνεργατικής-πολυπολιτισμικής εκπαιδευτικής κουλτούρας.