ΚΕΦΙ, ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ στην εξαιρετική καλοκαιρινή γιορτή των ΚΑΠΗ του Δήμου μας!

Με μία εξαιρετική και δημιουργική γιορτή τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κηφισιάς αποχαιρέτισαν τη φετινή σεζόν. Οι έφηβοι της τρίτης ηλικίας ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους και προσέφεραν απλόχερα αγάπη και χαρά με την παρουσίαση των ομάδων Θεάτρου, Χορωδίας, Μπάντας, Κουκλοθέατρου και Διήγησης Παραμυθιών.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση στο ανακαινισμένο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ερυθραίας που συνοδεύτηκε από κέφι, ζωντάνια και χαμόγελα όλων των συμμετεχόντων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του για την γιορτή που ετοίμασαν όλα τα Κ.Α.Π.Η. και επεσήμανε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα για τους  ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που αποτελούν θεμέλιο λίθο των οικογενειών μας. Και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος μας προσφέρει δωρεάν θαλάσσια μπάνια δράση που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερα μέλη των ΚΑΠΗ.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης τόνισε πως η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΑΠΗ είναι ένα  μικρό δείγμα του ταλέντου αλλά και της όρεξης  για ζωή, δημιουργία και έκφραση των μελών τους.  «Η διοίκηση του Δήμου μας προσπαθεί για το καλύτερο και η συνεργασία μας με τα προεδρεία των κέντρων είναι εξαιρετική. Με  πολλή αγάπη προσπαθούμε κάθε χρόνο, κάθε μέρα, να κάνουμε καινούργια πράγματα. Καλό καλοκαίρι».

Η παρουσίαση τριών μονόπρακτων με ιστορίες από τη ζωή της πόλης μας  από τα μέλη της θεατρικής ομάδας εντυπωσίασε.  Εξαιρετική η δουλειά της δασκάλας –σκηνοθέτιδας  Κικής Αυγουστάτου.

Τα δύο  ήταν θεατροποιημένα διηγήματα από το βιβλίο "Αρχόντισσα Κηφισιά" της Μαιρης Σιμωνη-Λιολιου, ενώ το πρώτο αναφερόταν σε πραγματικό γεγονός.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

1ο μονόπρακτο - Η κυρά Λένω Πολίτου, που κατοικούσε στα Αλώνια Κηφισιάς, μια δυναμική γυναίκα, με λεβέντικη καρδιά, ήταν εκείνη που αντιστάθηκε στην Εταιρεία Υδάτων και δεν άφησε να πάρουν τα νερά του Κεφαλαρίου, που ήταν τόσο χρήσιμα για τα περιβόλια και τις καλλιέργειες της Κηφισιάς!

2ο μονόπρακτο - Στο δεύτερο μονόπρακτο η Παυλίνα Μπαλτατζή, σύζυγος αεροπόρου, παλιά Κηφισιώτισσα περιγράφει ένα αληθινό συμβάν τον καιρό της απελευθέρωσης από τους... Γερμανούς...

3ο μονόπρακτο - Το τρίτο θεατροποιημένο δρώμενο, αναφέρεται στις αναμνήσεις απογόνων Μικρασιατών.

Οι πληροφορίες ήταν από το βιβλίο της Δέσποινας Μούσα- Μέρκελ

Όμορφη δουλειά και από την ομάδα εικαστικών εργαστηρίων σε διδασκαλία της Ελένης Χιωτάκη. Παρουσιάστηκε μια αφηγηματική διαδρομή που οδηγεί στο παιχνίδι μέσω θεάτρου σκιών και κατασκευής κούκλας.

Η μικτή χορωδία των Κέντρων Αγάπης και Φιλίας (ΚΑΠΗ) με μαέστρο τον συνθέτη Κωνσταντίνο Στέφανου παρουσίασε έντεχνα τραγούδια επιλεγμένα από τους σπουδαίους συνθέτες, καντάδες καθώς και λαϊκά ρεμπέτικα τραγούδια κερδίζοντας  θερμό χειροκρότημα.

Στη λαμπρή γιορτή η χορωδία πλαισιώθηκε  από το ερασιτεχνικό μουσικό τμήμα των μελών των ΚΑΠΗ. Τα μέλη της έπαιξαν μουσικά όργανα δημιουργώντας ένα όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα.