ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ

Η μεγάλη "οικογένεια" του Καλοκαιρινού Παιδότοπου με πάνω από 1.150 παιδιά και 100 δασκάλους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων  και άλλους εργαζομένους, ενώνει τις δυνάμεις της για καλό σκοπό.  Θα πραγματοποιήσει ένα "νοερό ταξίδι αλληλεγγύης" μέχρι την Ουγκάντα για να βοηθήσει προκειμένου να φτιαχτεί μία σχολική αίθουσα.

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας – ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή επισημαίνει για τη φετινή δράση του Καλοκαιρινού Παιδότοπου: «Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά του καλοκαιρινού παιδότοπου της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνίας των πολιτών Ποσειδωνία, θα γίνουν αρωγοί στο πλούσιο και θεάρεστο έργο του πατρός Αντώνιου Μουτιάμπα και θα τον βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ακόμη σχολικής αίθουσας στην Ουγκαντα. Θα είναι ένα μάθημα ζωής καθώς θα γνωρίσουν τις συνθήκες ζωής κι εκπαίδευσης εκείνων των παιδιών στην Αφρική που η ζωή τους είναι ένας καθημερινός αγώνας.»

Ο Καλοκαιρινός Παιδότοπος είναι η μία από τις δύο δομές καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Κηφισιάς στην οποία συμμετέχουν παιδιά, ηλικίας από 4 έως 12 ετών. Στο πρόγραμμα απασχολούνται εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων για ψυχαγωγικά προγράμματα, δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες όπως μουσική, εικαστικά, σκάκι, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, χορός & καράτε. Για τις ανάγκες του προγράμματος διατέθηκαν 50 αίθουσες 14 σχολικών συγκροτημάτων.