Η MARCY ΣΤΟΝ Β ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Με τρυφερά χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του Β Παιδικού Σταθμού Νέας Ερυθραίας την Marcy (πρώην αδέσποτο σκυλάκι και σήμερα μέλος της ομάδας  «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής»), που επισκέφθηκε το σχολείο τους μαζί με την εκπαιδεύτρια -σύμβουλο συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή Σωτηρία Κυριαζή  για τη βιωματική δράση  «Αγαπώ, φροντίζω, νοιάζομαι» του Δήμου Κηφισιάς.

Η δράση είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας, της Ομάδας Εθελοντών υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Νίνας Ασπασίας Βλάχου.

 Οι δασκάλες και η υπεύθυνη του σταθμού Άννα Μπέτσικα είχαν προετοιμάσει τα παιδιά για την επίσκεψη. Με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά άκουσαν την καρδούλα της Marcy με τη βοήθεια της κτηνιάτρου  του Δήμου μας Δέσποινας Τσούργα  η οποία τους μίλησε για το πώς μπορούν να φροντίσουν ένα  ζωάκι.

Οι μικροί πολίτες του Δήμου μας χάιδεψαν και έπαιξαν με την  Marcy που λατρεύει τα παιδιά και μοιράστηκαν μαζί της όμορφες στιγμές. Η  Εκπαιδεύτρια Σωτήρια Κυριαζή οδήγησε τα παιδιά,  μέσα από ερωτήσεις κατάλληλες για την ηλικία τους, να ανακαλύψουν τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων, των αδέσποτων και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι γι’αυτά. Παρουσίασε στα παιδιά πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τα προσεγγίζουμε με την βοήθεια της Marcy.

Ο Δήμος Κηφισιάς ευχαριστεί την εκπαιδεύτρια και χρόνια εθελόντρια του Δήμου μας κα Σωτηρία Κυριαζή για την ουσιαστική συμβολή της στη δράση. 

Στο τέλος της δράσης μοιράστηκαν στα παιδιά του παιδικού σταθμού καλαίσθητα πουγκάκια τα οποία περιείχαν ξηρά τροφή για τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια της γειτονιάς τους.