33ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία αλλά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το 33ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς, στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς το Σάββατο 10 Ιουνίου. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον αείμνηστο μαέστρο, ιδρυτή της Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς και πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή του χορωδιακού φεστιβάλ, Γιώργο Αρβανίτη.

Η έναρξη του Φεστιβάλ δόθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό, αναφέρθηκε με τιμή και συγκίνηση στον αείμνηστο μαέστρο Γιώργο Αρβανίτη και στην προσφορά του στη μουσική πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και του Δήμου μας. Ενώ ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Εμμανουήλ Κουρμαδιάς επισήμανε τη σημαντική προσφορά του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη και τη συμβολή του στις πολιτιστικές δράσεις του δήμου μας, δημιουργώντας σε συνεργασία με τον ίδιο την παιδική χορωδία.

Πέντε καταξιωμένες χορωδίες ερμήνευσαν μουσικές από όλο τον κόσμο και απέσπασαν τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κατάμεστου αιθρίου. Σε αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι πρώτοι εμφανίστηκαν οι λιλιπούτειοι χορωδοί του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες χορωδίες Vocal Φωνητικό σύνολο Πάτρας με μαέστρο την Κατερίνα Πολυμενάκου και Eklipsis Vocal Ensemble με  μαέστρο τον Ματθαίο Λεγάκη, όπου όλοι τους εντυπωσίασαν. Ενώ την τιμητική βραδιά για τον αείμνηστο μαέστρο έκλεισαν ερμηνεύοντας μαζί, η Μικτή Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» και η Μικτή Χορωδία Δήμου Βύρωνα «Μελωδικοί Ταξιδιώτες» υπό τη διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, στον οποίο δόθηκε τιμητική πλακέτα εις μνήμην του πατέρα του Γιώργου Αρβανίτη. Την παιδική και τη μικτή χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» συνόδευε στο πιάνο η Λίλα Καρπαθάκη και το μουσικό σύνολο Musica Nova.

Σε όλους τους μαέστρους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες για τη συμμετοχή τους στο 33ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου μας. Στο βήμα για να χαιρετίσουν το κοινό βρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού Νίνα-Ασπασία Βλάχου, το μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» και υπεύθυνος χορωδιών του Δήμου μας Ευάγγελος Παναγιωτουνάκος.

Παρευρέθηκαν ακόμη, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς Αγγελική Παπάζογλου, τα μέλη Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Πόλυ Αστερίου, Μάρα Θρασυβουλίδου, Φραντσέσκο Βιανέλλο καθώς και πλήθος κόσμου. Το πρόγραμμα παρουσίασε το μέλος του ερασιτεχνικού θιάσου του Δήμου μας Σοφία Τικταπανίδου.