ΓΙΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ !

Με ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, γεμάτο χρώμα, φαντασία, κέφι, παιχνίδια και αισιοδοξία καλωσόρισαν το καλοκαίρι τα παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς, το Σάββατο 10  Ιουνίου 2023, στο πανέμορφο Άλσος Κηφισιάς.

Ήταν ένα φεστιβάλ δομημένο σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών. Μαζί τους διασκέδασαν και οι γονείς τους που έγιναν κι εκείνοι για λίγο ξανά παιδιά. Τα βιωματικά δρώμενα είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί των 10 Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.  Κάθε Περίπτερο -Σταθμός είχε και μια διαφορετική δράση που συγκίνησε και μάγεψε τους παρευρισκόμενους που συχνά χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι το όμορφο θέαμα.

Χαιρετίζοντας τη γιορτή ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στους παιδικούς σταθμούς, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη και τη φροντίδα στα παιδιά και ευχαρίστησε την μεγάλη οικογένεια των παιδικών σταθμών που για μια ακόμη χρονιά εργάστηκε μεθοδικά προκειμένου να υλοποιηθούν με επιτυχία τα προγράμματα των σταθμών. Ανέφερε επίσης πως προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία 11 Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Στο Άλσος Κηφισιάς και η Φιλαρμονική του Δήμου μας «Ανδρέας Κατεβαίνης»  με μαέστρο τον Γιώργο Χίου η οποία κράτησε μουσική συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά διασκέδασαν επίσης και με οργανωμένα βιωματικά παιχνίδια, ενώ παρακολούθησαν επίδειξη παιδικής ξιφασκίας από το αντίστοιχο Τμήμα του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» και επίδειξη μπαλέτου από ιδιωτική σχολή.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν καθώς οι μάγειρες των σταθμών ετοίμασαν υπέροχες λιχουδιές.

Παιδιά και γονείς έφυγαν από την εκδήλωση  με πολλή χαρά και ικανοποίηση.

Το τμήμα Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Κηφισιάς ευχαριστεί:

•        Την εταιρεία Interamerican για την ευγενική χορηγία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου.

•        Το ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» για την παραχώρηση του Άλσους Κηφισιάς.

•        Τη Διεύθυνση Καθαριότητας, την Πολιτική Προστασία και τη Δημοτική Αστυνομία  του Δήμου Κηφισιάς

•        Την Κοινωνική Υπηρεσία  Δήμου Κηφισιάς για την παροχή νοσηλευτών

•        Τους παιδιάτρους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

•        Τους χορηγούς: ΒΙΚΟΣ,  ΣΤΕΡΓΙΟΥ,  PLAYMOBIL και ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ