ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Erasmus  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας με το ταξίδι τεσσάρων μαθητριών με δύο συνοδούς στην πόλη Ράμνικου Βίλτσια της Ρουμανίας.

Τα παιδιά μέσω ποικίλων εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος αλλά και επισκέψεων είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα και να αναπτύξουν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της σχολικής κοινότητας του σχολείου για τη συμμετοχή και την ολοκλήρωση  του  προγράμματος Erasmus +  "Make me Live,I will Live, The World will Live-Heal the world".

 

Δείτε τη σχετική ενημέρωση του σχολείου:

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 τέσσερις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας με δυο συνοδούς εκπαιδευτικούς αναχώρησαν για τη Ρουμανία. Συμμετείχαν στο  τελευταίο ταξίδι του προγράμματος Erasmus +  "Make me Live,I will Live, The World will Live-Heal the world" που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ράμνικου Βίλτσια της Ρουμανίας.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από ρουμανικές οικογένειες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Αυτή η εμπειρία τους πρόσφερε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή της Ρουμανίας, να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα, να αναπτύξουν  διαπολιτισμικές δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε νέες και διαφορετικές καταστάσεις, αναπτύσσοντας έτσι σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον τους.

Επιστρέφοντας, όλοι ήταν γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις, νέες γνώσεις, πολλές εικόνες και πλούσια συναισθήματα από το ταξίδι, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Erasmus που είχε ξεκινήσει 2 χρόνια πριν.