ΕΑΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΠΕΡΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ

Μια υπέροχη «Εαρινή Μουσική Πανδαισία» με τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Νιάρχο και τη γνωστή υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου είχαν την χαρά να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος». Την εξαιρετική μουσική βραδιά πλαισίωναν οι Σπύρος και Γεράσιμος Καραβιώτης, με κιθάρες και μαντολίνα.

Ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα, φόρος τιμής για τη συμβολή του Νίκου και Ανδρέα Χατζηαποστόλου στην ελληνική μουσική δημιουργία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατο του Ανδρέα Χατζηαποστόλου. Ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Χατζηαποστόλου από δημοφιλείς οπερέτες του όπως «Οι Απάχηδες των Αθηνών», «Η πρώτη αγάπη», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου» και καντάδες όπως «Μια μαργαρίτα έκοψα». Αλλά και μεγάλες επιτυχίες του Ανδρέα Χατζηαποστόλου γιου του αξέχαστου και πολύ σημαντικού Έλληνα μουσουργού, όπως «θα το πιείς ένα ποτήρι», «Εγώ θα κόψω το κρασί» κ.ά. Η ανάγκη και ο σκοπός διατήρησης του έξοχου μουσικοθεατρικού είδους - της οπερέτας- είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί τη Μάρα Θρασυβουλίδου και το Γιώργο Νιάρχο σε μια διαρκή προσπάθεια αναβίωσης των έργων που ανήκουν σε αυτό το είδος

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Εμμανουήλ Κουρμαδιάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ το μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Πόλυ Αστερίου προλόγισε τους καλλιτέχνες. Παρευρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η Πρόεδρος ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, το μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ο Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. και η κυρία Μάστρακα και πλήθος κόσμου.