ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ LYON ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 48 μαθητές και μαθήτριες της 4ης δημοτικού (CM1)από το σχολείο Louis Pergaud, Vénissieux, Lyon επισκέφθηκαν το 8ο  Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς και παρουσίασαν στους μαθητές και μαθήτριες της Ε και Στ τάξης των Γαλλικών μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία

Η επίσκεψη αυτή ήταν η κατάληξη ενός εξαιρετικού πολιτιστικού προγράμματος που γεννήθηκε στο Louis-Pergaud, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Maxime Monnot σχετικά με την Eλληνική μυθολογία.  Ακολούθησε η τάξη της Nadia Backman που περιλαμβάνει και μαθητές με αναπηρία

Το ταξίδι αυτό χρηματοδοτήθηκε από τον Γάλλο επιχειρηματία Stéphane Treppoz και τον διάσημο Γάλλο τραγουδιστή Jean-Jacques Goldman.  Τα παιδιά επίσης συγκέντρωσαν χρήματα με πωλήσεις ημερολογίων και αθλητικές δραστηριότητες. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, τα 48 ταλαντούχα παιδιά από τη Lyon και οι 11 εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν πέρασαν μια αξέχαστη ημέρα στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς με τραγούδια, θέατρο, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά χαμόγελα. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Γαλλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν μια νέα συνεργασία που θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά με αλληλογραφία και ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+. 

Τα παιδιά του σχολείου μας αλλά και οι Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη δράση αυτή.

"Ήταν η καλύτερή μας μέρα στο σχολείο!" 

Αυτή η φράση των παιδιών μας είναι η καλύτερη αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μας δράσης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μας Erasmus+ KA1 "Εμείς και οι άλλοι. Ένα διαπολιτισμικό ταξίδι στον κόσμο της διαφορετικότητας". 

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Nadia Backman, Maxime Monnot, Esther Di Bartolo, τον Διευθυντή του σχολείου Mathieu Cordier-Laurent και τις υπεύθυνες παράλληλης στήριξης Amira, Orane και Ikrame για τις υπέροχες στιγμές που μοιράστηκαν μαζί μας.

Η συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων,

Βάσια Χασιώτη