ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αντικατάστασης κεντρικών αγωγών ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου έργου, ύψους στα 3.540.000 €, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εργασίες πραγματοποιούνται στην οδό Σεβδικίου μέχρι το ύψος της 25ης Μαρτίου και θα συνεχιστούν και στο τμήμα από την οδό Σεβδικίου έως την Τατοΐου. Το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών σημειώνονται προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων.

Την πορεία των εργασιών παρακολουθεί ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας- Ύδρευσης Μιχάλης Καυγαλάκης ο οποίος επισημαίνει: «Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί το τμήμα του έργου στην οδό Σεβδικίου. Πρόκειται για κεντρικό αγωγό ο οποίος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης συνδέεται  με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ για να τροφοδοτήσει νερό τη Νέα Ερυθραία. Οι πιέσεις που δέχεται τη στιγμή της παροχής είναι μεγάλες και λόγω της παλαιότητας του δημιουργούνταν συνεχιζόμενες βλάβες (θραύσεις, σχισίματα) του αγωγού. Με την αντικατάσταση του θα δοθεί λύση στα ζητήματα των αλλεπάλληλων βλαβών στην περιοχή».

Οι αγωγοί νέας τεχνολογίας, που αντικαθιστούν τους παλαιούς αγωγούς ύδρευσης, έχουν εγκατασταθεί σε ποσοστό 55 % σε σχέση με το σύνολο του έργου.

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Υπηρεσίας Ύδρευσης για το επόμενο διάστημα προβλέπει πως  το έργο αντικατάστασης κεντρικών αγωγών ύδρευσης θα προχωρήσει στις οδούς Ν. Πλαστήρα, Κ. Βάρναλη και Καστρίτσας.