ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Άσκηση ετοιμότητας λόγω πυρκαγιάς  πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2022. Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας- Καθαριότητας Νικήτας Κόκκαλης.

Η άσκηση έγινε στη βάση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας πυρκαγιών με τη κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». Διοργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών , με τη  συμμετοχή πυροσβεστών, εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβεστικών οχημάτων και  υδροφόρων του Δήμου.

Οι ασκήσεις ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βοηθούν στην κοινή επιχειρησιακή εμπειρία η οποία είναι απαραίτητη και χρήσιμη για την αντιπυρική περίοδο.

Η άσκηση ετοιμότητας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών προετοιμασίας του Δήμου Κηφισιάς για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως είναι οι πυρκαγιές.

  • Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει ξεκινήσει από αρχές Απριλίου τις προληπτικές αντιπυρικές εργασίες (αποψιλώσεις ξερών χόρτων και κλαδιών κ.α.) σε περισσότερους από 45 δημοτικούς, κοινόχρηστους και περιαστικούς χώρους.
  • Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αποστείλει περίπου 2.500 επιστολές σε ιδιοκτήτες οικοπέδων προκειμένου να προβούν στον καθαρισμό τους, υπογραμμίζοντάς τους ότι η μη έγκαιρη συμμόρφωση μπορεί να επιφέρει πρόστιμα.
  • Οι επόπτες του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψίες σε ιδιωτικά οικόπεδα και έχουν αποστείλει τις εισηγήσεις τους για τον καθαρισμό των περιφραγμένων οικοπέδων  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ορίζει ο νόμος.
  • Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχο της καλής λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών και έχει αποσταλεί σχετική ενημέρωση στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συντηρήσεις- επισκευές των υδροφόρων και των βοηθητικών οχημάτων του Δήμου μας.
  • Έχουν εγκριθεί οι θέσεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού πυροπροστασίας και δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο προκειμένου όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το πράσινο του Δήμου μας.