17ος ΓΥΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΑΝΤΙΚΕΣ & ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 2023 “ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ” -

Θαυμαστές των «καλλονών της ασφάλτου» και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν  την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Ελαιών Νέας Κηφισιάς για το παραδοσιακό ράλι παλαιών αυτοκινήτων ΑΝΤΙΚΕΣ & ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ – ΦΙΛΠΑ.

Τα ιστορικά αυτοκίνητα που με μεράκι και κόπο διατηρούνται σε άριστη κατάσταση από τους ιδιοκτήτες τους, ήταν στολισμένα με μαγιάτικα στεφάνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος έδωσε το σήμα εκκίνησης και τα αυτοκίνητα αντίκες ξεκίνησαν για την αγαπημένη και παραδοσιακή διαδρομή τους, στους δρόμους της Κηφισιάς!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΦΙΛΠΑ:

Ο “17ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια IΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ”, που έλαβε χώρα την 1η Μαΐου 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο καιρός μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε δείξει τις προθέσεις του, τελικά όμως μας χάρισε το υπέροχο χαμόγελό του, συντελώντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Εμπνευστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Ιωάννης Λαδάκης, μέλος της ΦΙΛΠΑ από το 1995. Η εκδήλωση γίνεται με την σημαντική υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς καθώς και της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς η οποία στολίζει κάθε χρόνο τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος με πανέμορφα μαγιάτικα στεφάνια. Στην εκδήλωση που έχει περιηγητικό χαρακτήρα, φέτος έλαβαν μέρος 97 αυτοκίνητα.

Τα δύο παλαιότερα ήταν ένα FORD MODEL A του 1931 και μια CHEVROLET CONFEDERATE ROADSTER του 1932. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα ήταν και ένα αστικό λεωφορείο SCANIA/VABIS B71 του1957, το οποίο ακολούθησε τη διαδρομή έχοντας σαν επιβάτες μέλη και φίλους της Λέσχης μας. Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Ελαιών, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού από πλήθος κόσμου. Στολισμένα με το μαγιάτικο στεφάνι τους πέρασαν κάτω από την αψίδα της εκκίνησης και ακολουθώντας μία διαδρομή 33 χιλιομέτρων, αρχικά μέσα από τους γραφικούς δρόμους της Κηφισιάς, κατευθύνθηκαν εν συνεχεία προς το Καπανδρίτι στο κτήμα Οινότρια Γη – Κώστα Λαζαρίδη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά και τα αποστάγματα του οινοποιείου που συνοδεύονταν από έναν μπουφέ με εκλεκτά εδέσματα, καθώς και να επισκεφτούν το Μουσείο Οίνου με την πλούσια συλλογή αμπελοοινικών εργαλείων. Τα παιδιά έπαιζαν με τους «τετράποδους συμμετέχοντες» που για μια ακόμα φορά έδωσαν το παρών στη εκδήλωση. Η Λέσχη μας τίμησε και ευχαρίστησε θερμά για τη σημαντική τους συμβολή στην εκδήλωση τους κ. Ιωάννη Λαδάκη, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κ Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς κ. Χαλκιαδάκη. Επίσης ευχαριστεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ και του SKAI για την ζωντανή μετάδοση της εκκίνησης. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τα μέλη, ανάμεσα σε ευχές για καλό μήνα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες εκδηλώσεις της Λέσχης μας