ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Mνημείο των Πεσόντων στην Κηφισιά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μιλώντας στην μαθητιώσα νεολαία έδωσε την εικόνα της Κηφισιάς την περίοδο της Επανάστασης του 21, όπου ήταν ένα απλό χωριό και όχι το προάστιο που γνωρίζουμε εμείς σήμερα. Οι Κηφισιώτης της εποχής υπήρξαν αγωνιστές και συμμετείχαν στην μάχη της Ακρόπολης. Αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα για να τονίσει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας η οποία όταν χάθηκε οδήγησε το έθνος μας  σε διχασμούς και δεινά.

Αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας αλλά και των Παιδικών Σταθμών απότισαν φόρο τιμής για του ένδοξους του 1821. Καταθέσεις στεφάνων έγιναν επίσης από τα  ΚΑΠΗ , το Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου μας, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους και την Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών. Στεφάνια κατέθεσαν και οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας Πέτρος Τσιλιγκίρης και Χρήστος Λούμπιας αντίστοιχα.

Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς,  εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την καθιερωμένη παρέλαση στη Νέα Ερυθραία.

Το συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων επιμελείται η  Δημοτική Σύμβουλος- Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Παναγιώτης Πάλλης.

Φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου