ΕΚΑΛΗ- ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από σχολεία και συλλόγους πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μνημείο των Πεσόντων, στην πλατεία Κέννεντυ, Εκάλης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απευθυνόμενος προς τα παιδιά  τόνισε πως οι πρόγονοι μας διατήρησαν την Ελληνική γλώσσα υπό τον Τουρκικό ζυγό και τα κάλεσε να αγωνιστούν για να διαφυλάξουν αξίες όπως αξιοπρέπεια,  ελευθερία, φιλοπατρία, θέτοντας στο κέντρο τον άνθρωπο. Επεσήμανε πως πολλές είναι οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής εποχής, αρκεί να μην γίνονται σκλαβιά. Κάλεσε τους μαθητές να θέσουν την Τεχνολογία του Ανθρώπου για την προαγωγή του Ανθρωπισμού.

 Για τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης και ο  Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης Πέτρος Σφηκάκης.

Στεφάνια επίσης κατέθεσαν: τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Εκάλη και Σχολή Μάνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, ο  Εξωραϊστικός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εκάλης  και ο Αθλητικός Όμιλος Εκάλης. Παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς,  εκπαιδευτικοί και πολίτες.   

                     

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την καθιερωμένη παρέλαση στη Νέα Ερυθραία.

Το συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων επιμελείται  η  Δημοτική Σύμβουλος- Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Παναγιώτης Πάλλης.

φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου