ΤΟ ΤΡΕΝΟ «ΣΦΥΡΙΞΕ» ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Με εκατοντάδες χαμόγελα από μικρούς και μεγάλους δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας έγινε η υποδοχή του χριστουγεννιάτικου τρένου των ευχών, που ήρθε Κηφισιά για να σκορπίσει μελωδίες σε δρόμους, γειτονιές και πλατείες.

Η πρωτοβουλία για τη χριστουγεννιάτικη αυτή δράση ήταν του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου την οποία υιοθέτησε άμεσα ο «Βικέλας» επιστρατεύοντας και την Φιλαρμονική, τα μέλη της οποία ήταν οι πρώτοι επιβάτες, με τρομπέτες, κρουστά, σαξόφωνα και τρομπόνια.

Τη Φιλαρμονική συνόδευσαν η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Νίνα Ασπασία Βλάχου, το μέλος του Δ.Σ. Πόλυ Αστερίου, ο Αλέξανδρος Σούτσος από το Βικέλα, που έπαιζε και τα κρουστά και η δυναμική Γεωργία Παπαρούνα.

Η βόλτα ξεκίνησε από το «σπίτι» της Φιλαρμονική μας («Μελίνα Μερκούρη» στις Αδάμες), με λαμπερό τον ήλιο στο Κηφισιώτικο ουρανό και με βροχή από καραμέλες. Καθ’ όλη τη διαδρομή μπαλκόνια και παράθυρα άνοιγαν από τους δημότες για ανταλλαγή ευχών και απόλαυση χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν στα εμπορικά κέντρα της Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας. Πολίτες όλων των ηλικιών με τα κινητά στα χέρια βιντεοσκοπούσαν τα τρένο των ευχών με την ευχάριστη και μελωδική παρέα του απολαμβάνοντας συγχρόνως και το γλυκό κέρασμα από τους επιβάτες του.

Η οικογένεια του Δήμου Κηφισιάς υποδέχθηκε με χαρά και χαμόγελα το τρενάκι στο Δημαρχείο. Αιρετοί και εργαζόμενοι αντάλλαξαν ευχές  με το γιορτινό πλήρωμα του τρένου υπό χριστουγεννιάτικη μουσική υπόκρουση.

Οι βόλτες συνεχίστηκαν με το εορταστικό τρενάκι να υποδέχεται στα βαγόνια γονείς με τα παιδιά τους, νεολαία του Δήμου μας ακόμα και παππούδες και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους. Γιορτινές διαδρομές κάτω από το φως του εορταστικού μας στολισμού. Η χαρά και η  ανταπόκριση των πολιτών θα φέρει το τρενάκι των ευχών και σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου.

Ευχαριστούμε για τις καραμέλες: Το Super Market Θανόπουλος, την εταιρεία Στεργίου, και τον εκδότη Αριστείδη Ξυντάρα.