ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Κηφισιώτη βαρύτονου της Λυρικής Σκηνής Κωστή Δημητρακόπουλου.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας σπουδαίος βαρύτονος και δάσκαλος, μουσικός και πολιτιστικός πρεσβευτής της Κηφισιάς στο πανελλήνιο.

Τον θυμόμαστε για πολλά: για την παρουσία του στην «Χορωδία 1937» την περίοδο την οποία διετέλεσε μαέστρος ο αείμνηστος Σπύρος Καράγιαννης. Για τη συνεισφορά του ως καθηγητή φωνητικής στη «Μικτή Χορωδία Νέων» του Δήμου Κηφισιάς, με μαέστρο τον Γιώργο Αρβανίτη (1996-2002).

Ο Δήμος Κηφισιάς τον Οκτώβριο του  2017 τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή και απόδοση μεγάλων πρωταγωνιστών της όπερας σε κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου.

Ο Κηφισιώτης βαρύτονος Κωστής Δημητρακόπουλος φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Μαρίκα Καλφοπούλου και τον Γκαστόν Δεπόλλα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ταυτίστηκε με την μακρόχρονη συνεργασία του με την Λυρική Σκηνή (1960-1987), κατά την οποία ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες όπερες. Συμμετείχε επίσης σε ελληνικές όπερες καθώς και σε γαλλικές και ρωσικές. Συνεργάστηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ενώ διετέλεσε στέλεχος του Σωματείου Ηθοποιών Μελοδράματος και Όπερας (ΣΗΜΟ).

Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα για τον Δήμο μας και γενικότερα τον Πολιτισμό. Συλλυπητήρια στον συμπολίτη μας, γιό του και λογοτέχνη Θέμη Δημητρακόπουλο και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει στο Κοιμητήριο Κηφισιάς το  Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 12.00