6 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (6 MSKMUN)

Στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί το δια ζώσης  6ο Διεθνές Συνέδριο- Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του σχολείου.

Το Συνέδριο είναι τετραήμερο 12,13,14,15 Ιανουαρίου 2023 και θα συμμετάσχουν 430 άτομα μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ρόλο διπλωματών, με τη  βοήθεια καθηγητών.

Η Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς Φωτεινή Καρρά είναι η υπεύθυνη διοργανώτρια του MSKMUN.

Εκπαιδευτικός σκοπός τού Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στον κόσμο. Το Συνέδριο- Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς έχει την έγκριση του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ  θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 6ου MSKMUN.

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2018 με πρωτεργάτρια και Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς, κα Σάντρα Δωροπούλου καθώς και μια μικρή ομάδα μαθητών του ίδιου σχολείου με αριθμό συμμετεχόντων περί τα 100 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων από τα κοντινά σχολεία.

Μέσα σε μερικά χρόνια, μεγάλωσε η οργανωτική ομάδα και μαζί άνθισε και το συνέδριο. Συγκεκριμένα, το 2020, συμμετείχαν 500 άτομα από Ελλάδα και εξωτερικό, όπου ο Δήμος παραχώρησε την αίθουσα του ιδρύματος Λάτση στο Κεφαλάρι, για την τελετή έναρξης. Στην εν λόγω τελετή, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κος Θωμάκος και η εν ενεργεία υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων κα Κεραμέως.

Τη δύσκολη χρονιά του 2021 με την πανδημία του Sars-CoV-2 καθώς και την πλήρη μεταβολή των δια ζώσης μαθημάτων σε διαδικτυακά, το συνέδριο συνεχίστηκε και με επιτυχία. Προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες, το συνέδριο έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom με συμμετοχή σχολείων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας με 250 συμμετέχοντες.

Το 2022, αναγνωρίζοντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της εξάπλωσης του ιού και με μέλημα την υγεία των συνανθρώπων, το συνέδριο φιλοξένησε 200 συμμετέχοντες δια ζώσης στην σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.