ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 5ο ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο επιχειρηματικότητας κύριο Γιάννη Παντελεάκη.

Στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν συνολικά 20 επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες στελεχώνονται από τουλάχιστον 30 άτομα, με σκοπό να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να δημιουργήσουν βιώσιμες νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις (startups). Στους συμμετέχοντες δίνεται η ευκαιρία μέσω της εξατομικευμένης συμβουλευτικής και της υλοποίησης επιχειρηματικών εργαστηρίων σε βασικά πεδία & θέματα άσκησης επιχειρηματικότητας, να ωριμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα ή/και να εμπλουτίσουν την υφιστάμενη δραστηριότητά τους με νέες τεχνικές και τάσεις του επιχειρείν.

Η κατηγοριοποίηση των κλάδων που καλύπτουν οι επιχειρηματικές προτάσεις που υποβλήθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως φαίνεται στον κάτωθι πίνακα:

Οι επιχειρηματικές ομάδες που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, θα λάβουν υποστήριξη με στόχο να διερευνήσουν με συγκεκριμένη μεθοδολογία τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρηματικών ιδεών τους και την μετεξέλιξή τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σταύρος Βόλκος» του Δήμου, στην οδό Διονύσου και Μυρσίνης, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο παραγωγής ιδεών για όλους τους συμμετέχοντες με τους συμβούλους του Προγράμματος, με σκοπό να γίνει παρουσίαση και ανάλυση των επιχειρηματικών ιδεών των συμμετεχόντων, να καθοριστούν οι στόχοι ανάπτυξης της κάθε ιδέας και να γίνει συζήτηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων εργαστηρίων παραγωγής ιδεών, το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την υλοποίηση δώδεκα επιχειρηματικών εργαστηρίων, ένα μέρος των οποίων είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να καλύπτει θέματα που αφορούν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Ο 5ος κύκλος του Προγράμματος ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών των startups που θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη συμμετοχή τους, προς την επιτροπή αξιολόγησης και προς ευρύ κοινό που θα συμμετέχει στην εκδήλωση λήξεως του Προγράμματος.

Επίσης, ο Δήμος και φέτος θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες startups να εφαρμόσουν δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές από προϊόντα ή υπηρεσίες που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του Προγράμματος, διαθέτοντας τις υποδομές του.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Επιχειρηματικότητας του Δήμου στο valentinakounadi@kifissia.gr τηλ. 2132007224 ή με την Prisma Consulting στο info@prismaconsulting.gr τηλ.  2107717900.