ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA1- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 8 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Τις ομορφιές του καταπράσινου Δήμου Κηφισιάς γνώρισαν καθηγητές από την Βόρεια Γαλλία που επισκέφθηκαν τη πόλη μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει και ενισχύει τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου μας σε τέτοιου είδους προγράμματα που φέρνουν πιο κοντά τους λαούς μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση και προβάλλουν την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.

Για την εμπειρία της, γράφει η Βάσια Χασιώτη- Yπεύθυνη επικοινωνίας προγράμματος Erasmus+ του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς.

"Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 του σχολείου μας υποδεχτήκαμε τους συναδέλφους μας από τη Βόρεια Γαλλία και συγκεκριμένα από το école Léon Bassuyaux (Aniche) κοντά στη Lille. 

Ευχαριστούμε πολύ τον Christophe Christophe Bartkowiak, Διευθυντή του σχολείου, καθώς και τους συναδέλφους μας Céline Gamache, Julien Duterne, Lucie Patin και Pierre Van Eslande για τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε και για την ενεργητική συμμετοχή τους σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις τους σχολείου μας. 

Ευχαριστούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό στις τάξεις τους Γάλλους συναδέλφους, αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχε στην εκπαιδευτική μας δράση, οργάνωσε γεύμα για τους επισκέπτες μας και τους έδειξε την Ελληνική φιλοξενία. 

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Κηφισιάς που για άλλη μια φορά μας βοήθησε να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τους συναδέλφους μας προσφέροντας περιήγηση με άμαξες σε μια από τις ωραιότερες συνοικίες του Δήμου και επίσκεψη με Γαλλόφωνη ξεναγό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και το περιβαλλοντικό κέντρο Γαία. 

Το σχέδιο Erasmus+ του σχολείο μας συνίσταται στην ενημέρωση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού σχετικά με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και πρακτικές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σχετικά με την ένταξη των μαθητών, την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφοροποιημένη διδασκαλία.
Η εκπαιδευτική δράση αυτή με την επιτόπιο παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο μας (job shadowing) ανταποκρίνεται στην ανάγκη του σχολείου μας να αναπτύξει νέες στρατηγικές ένταξης των μαθητών μας και να συνδεθούμε με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία σε μια προσπάθεια προώθησης της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας".