ΜΑΣ ...ΕΞΗΓΗΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΟΥ

"Του Θωμά το μαγαζί", η μεγάλη επιτυχία του Σταύρου Ξαρχάκου (όπου ο Μπάμπης μας εξηγεί με τις πενιές του) και πολλά ακόμη αγγελικά σμυρναίικα ακούσματα μεταφέρθηκαν για τις ανάγκες της συναυλίας του Μπάμπη Τσέρτου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας.

Εκεί οι χοροί κράτησαν καλά αφού μικρασιατικά κέφια άναψαν, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στο κόκκινο και φέρνοντας στην πίστα πολλές λεβέντισσες και λεβέντες με ρίζες από τις αλλοτινές μας πατρίδες!

Το πρόγραμμα του καταξιωμένου αρχοντορεμπέτη Μπάμπη Τσέρτου περιλάμβανε όλα εκείνα τα μουσικά είδη που σαν άλλοι ...εξάντες μας ταξιδεύουν αέναα σε όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Από τα παραδοσιακά και τα ρεμπέτικα στα σμυρναίικα, τα έντεχνα λαϊκά, αλλά και τα νεότερα τραγούδια, φτάνοντας μας έτσι στη σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού. Το μελωδικό αντάμωμα με τον Μπάμπη Τσέρτο της μικρασιάτικης καρδιάς μας κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα, όπου μας αποχαιρέτισε με το "Έχε γεια Παναγιά" έχοντας τα 520 ακομπανιαμέντα μας παρέα...

Κοντά του η Σοφία Μέρμηγκα που με το κανονάκι και την γλυκόλαλη φωνή της μας έφερε ακόμα πιο κοντά στην μακρινή μα καθόλου ξεχασμένη νύμφη του Αιγαίου, στη Σμύρνη!

Στο πιάνο ο Γιάννης Τσέρτος, που είχε και την επιμέλεια ορχήστρας και ενορχήστρωσης. Έπαιξαν οι καταξιωμένοι μουσικοί Κώστας Ζαριδάκης (μπουζούκι, μαντολίνο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Νίκος Μήλας (βιολί), Νίκος Καινουργιος (κιθάρα), Εύη Κανέλλου (κρουστά).

Τον Μπάμπη Τσέρτο και τους 520 θεατές που πλημμύρησαν το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, καλωσόρισε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ.Βικέλας" Νίνα-Ασπασία Βλάχου, ενώ ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχαλής Καυγαλάκης, στον χαιρετισμό του, δεν παρέλειψε να την ευχαριστήσει για αυτή την πρωτοβουλία του νομικού προσώπου.

Παρουσίες που ξεχώρισαν, αυτές των Προέδρων του ΚΕΜΜΕ και της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Έφης Κούτση και Κατερίνας Μουστάκη αντίστοιχα, του μέλους του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ.Βικέλας" Πόλυς Αστερίου, του Υποναύαρχου ΠΝ ε.α. και της κυρίας Μάστρακα, μέλη πολιτιστικών συλλόγων αλλά και πολλοί μικροί θεατές, βλαστάρια της μικρασιατικής γης.