ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 της σχολικής χρονιάς και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της ΔΕΠ και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς παρέστη κατά την τελετή του Αγιασμού στα σχολεία 3ο -9ο Νηπιαγωγεία Κηφισιάς, Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κηφισιάς και Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας. Μαζί με τον Δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης και ο Πρόεδρος της Μένανδρος Α.Ε. Γιάννης Παντελεάκης.

Ο κ. Θωμάκος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «χαρούμενη και ασφαλή χρονιά με έμπνευση, αλληλεγγύη και συνεργασία μακριά από περιορισμούς και τον φόβο των προηγούμενων δύο ετών». Απευθυνόμενος προς τα παιδιά επεσήμανε «στα σχολεία υπάρχει η χαρά της συναναστροφής αλλά και το καθήκον της επίτευξης των στόχων. Ο Δήμος φέτος θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους μαθητές της Β’-Γ’ Λυκείου με Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εσείς μη σταματάτε να ονειρεύεστε. Εάν πιστέψετε στα όνειρά σας θα τα κατακτήσετε!».

Ο κ. Θωμάκος τόνισε επίσης πως ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός τόσο στο έργο της προσχολικής αγωγής όσο και των Νηπιαγωγών καθώς «δίνει μεγάλη σημασία στα ευαίσθητα αυτά χρόνια όπου τα παιδιά διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και εξελίσσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες. Αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε επίσης να μη χρειαστεί οι γονείς να καλύψουν δαπάνες για γραφική ύλη και αναλώσιμα των νηπίων».

Ευχές από τον Δήμαρχο και στους γονείς «να χαίρεστε την πρόοδο των παιδιών σας και οι κόποι και οι θυσίες σας να πιάνουν τόπο και να αποδίδουν».

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει φροντίσει για αυξημένο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων ενώ θα συνεχίσει εργασίες και επεμβάσεις  στα σχολικά κτήρια όπου χρειάζεται.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε επίσης ότι προγραμματίζονται σχολικές δράσεις στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

•        Συμβολική φύτευση ενός δέντρου σε κάθε σχολείο στη μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής

•        Προσπάθεια δημιουργίας μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας στην Αρχαιότητα» στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

Αγιασμός στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας. Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος, ο πατήρ Γεώργιος, ο Διευθυντής του Αναξαγόρειου Παναγιώτης Σπινθουράκης, και ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης.

Ο πατήρ Γεώργιος αγιάζει τους μαθητές στον αύλειο χώρο του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας.

Ο Πρόεδρος της Μένανδρος Α.Ε. Γιάννης Παντελεάκης μαζί με τις Νηπιαγωγούς του 3ου- 9ου  Νηπιαγωγείων Κηφισιάς

Την ευλογία της Εκκλησίας από τον πατέρα  Ευάγγελο λαμβάνουν  οι Διευθύντριες των σχολείων κκ Δέσποινα Αποστολίδου και Μαρία Καρατζά. και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου και  9ου  Νηπιαγωγείων Κηφισιάς. 

Οι μαθητές έχουν συγκεντρωθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης για τον Αγιασμό

Ο πατήρ Γεώργιος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης Λευτέρης Βλαχομήτρος 

Αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κηφισιάς

Ο πατήρ Θεόδωρος, ο Δήμαρχος και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς κα Βασιλική Τριφιάτη

Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Εκάλης από τον πατέρα Γεώργιο και παρουσία του Αντιδημάρχου Εκάλης Αχιλλέα Κουρέπη.