ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Καραλή, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022  τμήματα του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σε σχολεία του Δήμου μας.

Τα παιδιά μετέφεραν στον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα του Δήμου ενώ μίλησαν και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους που ετοίμασαν για τον φετινό διαγωνισμό με θέμα την ειρήνη. Ο κ. Θωμάκος  και η κα Καραλή  βράβευσαν τις προσπάθειες και παρακολούθησαν τις γιορτές λήξης του φετινού προγράμματος.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών ανεξάντλητη. Με χαρτιά, πλαστελίνες,  μαρκαδόρους αλλά και με αγαπημένα παιχνίδια τους (αυτοκινητάκια και ανθρωπάκια μινιατούρες)  δημιούργησαν τις πόλεις της αγάπης και της ειρήνης στη Γη. Τα έργα τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ζωγραφιές, ποιήματα, εικονογραφημένα παραμύθια, κόμιξ, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά,  video-clip ακόμα και ταινία μικρού μήκους με ήρωες από πλαστελίνη, πραγματικά έργα σύγχρονης τέχνης, που αποδεικνύουν ότι σε πολλά θέματα τα παιδιά βλέπουν καλύτερα από τους ενήλικες.

Τα 750 παιδιά που συμμετείχαν, στον «Καλοκαιρινό Παιδότοπο», ηλικίας από 4 έως και 12 ετών είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών στους γνώριμους χώρους 11 συνολικά σχολείων ,έξι (6) Δημοτικών και πέντε (5) Νηπιαγωγείων  που φιλοξένησαν φέτος τον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς.

φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου