ΟΙ ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Ανέσυρε μνήμες και ανέδειξε ένδοξες ιστορικές στιγμές της Ηρωικής Νήσου Ψαρών το ντοκιμαντέρ «Οι Πυρπολητές της Λευτεριάς» το ιστορικό ντοκιμαντέρ για τα Ψαρά, προβλήθηκε στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του νησιού παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθους κόσμου.

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που αναδεικνύει την ιστορία της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών μέσα από την προβολή επιφανών και εξεχουσών προσωπικοτήτων που έμειναν ανεξίτηλες με τη δράση τους κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το κουβάρι του χρόνου ξετυλίγεται μέχρι την απελευθέρωση του νησιού το 1912.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς, Φιλόλογο, κα Λίλα Παπαδημητρίου. Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός με την αισθαντική φωνή του και την επιβλητική παρουσία του έντυσε τα κείμενα της Λίλας Παπαδημητρίου καθώς και τις εικόνες του ηρωικού νησιού με έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο. Η υλοποίηση του ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι πυρπολητές της Λευτεριάς» επελέγη να προβληθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο των τιμητικών και επετειακών εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, εμπλουτίζοντας τις δράσεις και συγκινώντας το παριστάμενο κοινό, αφού απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και τη θερμή ανταπόκριση όλων.