ΒΡΟΧΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ο Δήμος Κηφισιάς ξέρει να τιμά τους ανθρώπους του Αθλητισμού που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε στάδια και σε κάθε αθλητικό χώρο.  Ιδιαίτερα τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι προσπάθειες τους ήταν αξιέπαινες καθώς ξεπερνώντας τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, αγωνίστηκαν με σθένος και πρωταγωνίστησαν στο άθλημα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση απονομής βραβείων- «Γιορτή Αθλητή», στο Politia Tennis Club. Η αθλητική οικογένεια έδωσε δυναμικό «παρών» στη βραδιά τιμής των αθλητών μας, που ετοίμασε με αγάπη και αθλητικό πνεύμα το ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας».

Υπερηφάνεια, θαυμασμός και φυσικά θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα σε κάθε βράβευση. Ιδιαίτερα στις βραβεύσεις του Χρυσού Ολυμπιονίκη  Μιλτιάδη Τεντόγλου, του Χρυσού Παραολυμπιονίκη Αθανάσιου Γκαβέλα και του παλαίμαχου Ολυμπιονίκη Γιώργο Τζελίλη. Συγκινητικές οι στιγμές και στις βραβεύσεις των νεαρών αθλούμενων παιδιών που αποτελούν το λαμπρό μέλλον της πόλης μας .

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, χαιρέτησε και υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα  τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε με τους αθλητές και τους προσκεκλημένους.

Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: ‘’Ο Δήμος Κηφισιάς είναι μια Αθλητούπολη. Δώδεκα ομάδες βρίσκονται σε Εθνικές κατηγορίες. Μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή του ανθρώπου είναι ο Αθλητισμός.

Δύσκολη και σύνθετη εξίσωση για τον Δήμο μας καθώς είναι πολλαπλές οι φροντίδες που χρειάζονται (οικονομική στήριξη, συντήρηση υποδομών κ.α.)

Όσο περισσότερος είναι ο μαζικός, σχολικός και παιδικός αθλητισμός τόσο μεγαλύτερη είναι η κοινωνική συνοχή και η μείωση της εγκληματικότητας. Χωρίς εσάς τα κρούσματα παραβατικότητας θα ήταν πολλαπλάσια».

Ο κ. Θωμάκος βράβευσε τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη του Τόκιο 2020 Αθανάσιο Γκαβέλα με το Βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ». Ο Αθλητή δόξασε την Ελλάδα με το μετάλλιο και την επίδοσή του πετυχαίνοντας Παγκόσμιο Ρεκόρ στην Κατηγορία Τ11 των 100μ. Το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής του Νέστορας Κολοβός.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Νίνα -Ασπασία Βλάχου, βράβευσε τον «Αθλητή της Χρονιάς»,  τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020 και Κορυφαίο Άλτη του Κόσμου Μιλτιάδη Τεντόγλου  που μας κάνει υπερήφανους με τις επιδόσεις και το ήθος του.  Η κα Βλάχου μεταξύ άλλων τόνισε «είμαστε υπερήφανοι για τον Ολυμπιονίκη μας Μιλτιάδη Τεντόγλου που πάντα μας τιμά σε δράσεις και εκδηλώσεις στον Δήμο μας. Αθλητικές υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά μας σήμερα ωστόσο ξέρουμε πως η σκέψη του είναι κοντά μας». Το βραβείο παρέλαβε ο Α’ Ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ  Παναγιώτης Δημάκος.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές για τη λαμπρή εκδήλωση και τόνισε τη σημασία του Αθλητισμού για τη νεολαία αναφέροντας ότι  για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα συμμετείχε σε Γυμνασιάδα Αθλητισμού. Η Υπουργός Παιδείας βράβευσε τον παλαίμαχο Ολυμπιονίκη Γιώργο Τζελίλη για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης- Αντιδήμαρχος Εκάλης αφιέρωσε τη γιορτή, που λόγω covid έγινε και πάλι μετά από δυόμιση χρόνια, στη μνήμη των θυμάτων  του Χέιζελ, το πρώτο εκτενές  φαινόμενο οπαδικής  βίας στο ποδόσφαιρο, μια και φέτος έχουν συμπληρωθεί 37 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο.

Ο κ. Κουρέπης βράβευσε την Ομάδα της Χρονιάς «Κηφισιά Αθλητική Ένωση»  για την άνοδό της στην 2η τη τάξει Επαγγελματική Κατηγορία Super League2 την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.     

   

 Αθλητισμός και βία είναι έννοιες απολύτως αποκλίνουσες. Η Αθλητική Ιστορία ωστόσο έχει να επιδείξει δυστυχώς και ματωμένους αγώνες όπως ο τελικός  της Λίβερπουλ με τη Γιουβέντους στο στάδιο των Βρυξελλών. Το Τμήμα Αθλητισμού του ΝΠΔΔ «Δ.Βικέλας» επιμελήθηκε ένα σχετικό βίντεο όχι μόνο με τα θύματα του Χέιζελ (1985) αλλά και με ειδικευμένη  ψυχολόγο την κα Αλεξάνδρα Μιχοπούλου, η οποία ανέλυσε το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσώνης.                 

ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΙΚΑΣ» στον ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ για την πολυετή προσφορά του ως παράγοντας στον Αθλητισμό της Κηφισιάς και την συμβολή του ως Πρόεδρο στην ανοδική πορεία της Ομάδας Ποδοσφαίρου «Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑ».

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΣΑΚΗΣ ΜΑΝΑΡΗΣ» στον Προπονητή  ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΡΟ για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό της Κηφισιάς ως Αθλητή και μετέπειτα Προπονητή της Ομάδας Volley του ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ:

 Φαίη Βαρβιτσιώτη, για την πολυετή ενασχόλησή της με την Αθλητική Ιππασία  και τις Πανελλήνιες- Βαλκανικές διακρίσεις της στους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας.

Εις μνήμην Στρατηγού Δημήτρη Κασούμη -Πρωταθλητή Σκοποβολής και Olympian.

Χριστίνα Κωνσταντίνου για την ενασχόληση και την αφοσίωσή της στο δρομικό κίνημα. Για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά της στον Αθλητισμό της Κηφισιάς.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ: 

 Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. «ΑΜΑΖΟΝΕΣ»για την άνοδό της στην Volley League  την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

 «ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ.» Μπάσκετ Πρωταθλήτρια Ομάδα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας που ανήλθε στην Α2 Εθνική Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

«ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ.»-Παιδική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Γ΄ Κατηγορία και την Άνοδο της στην Β΄ Ε.Σ.Κ.Α. την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

 «ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ.»-Βόλεϊ  για την άνοδό του στην Volley Preleague  την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

 «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» για την άνοδό της από την Γ΄ στην Β΄ Εθνική Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»-Σκάκι για την άνοδό του στην Α΄ Κατηγορία το 2020.

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Σκάκι για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2019

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ. Κ14 Ποδοσφαίρου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ 2018-2019.

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» Βόλεϊ Κ21 του για την κατάκτηση της 1ης θέσης  στο Πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑ 2020-2021.

«Ζ.Α.Ο.Ν.» Μπάσκετ Κορασίδων για την άνοδό της από την Γ΄  στην Β΄ Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α. την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

 

Επίσης τιμήθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες ατομικών αθλημάτων των Σωματείων:

-Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς (Τμήμα Στίβου και Τμήμα Σκοποβολής)

-Συλλόγου ‘ΑGI’S Σκοπευτικός Σύλλογος (Σκοποβολή)

-Ένωσης Ομάδων Κλασικού Αθλητισμού ‘Ολυμπιάδα Κηφισιάς’ – (Τμήμα Στίβου)

-Συλλόγου «Οδυσσέας Βορείων Προαστίων» (Καράτε) 

-Οπλομαχητικού Συλλόγου- (Ξιφασκία)

Συνολικά, 290 αθλητές και αθλήτριες παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια από τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αθλητισμού  Μαργαρίτα Βάρσου, η  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι: Νικήτας Κόκκαλης (Καθαριότητας), Γιώργος Παπαδόπουλος (Οικονομικών), Αλέξιος Μακρής (Τεχνικής Υπηρεσίας), Γιώργος Σκορδίλης (Περιβάλλοντος),  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Άννα Κορογιαννάκη, Γιάννης Διονυσιώτης, Αγγελική Παπάζογλου, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Χρήστος Λαχανάς (Ανθοκομικής), Έφη Κούτση (ΚΕΜΜΕ), ο Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Αθλητισμού ΝΔ Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας & Τύπου Γ.Γ. Πρωθυπουργού Φώτης Καρύδας, ο Πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής η Πρόεδρος ΚΠ Προνόη Αγγελική Βαλασοπούλου, η Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς Ράνια Ντάλλη, τα μέλη του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας»: Ζωή Μπελούκα, Ευάγγελος Παναγιωτουνάκος, Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Ρόζα Κουτσούκου, ο Νομικός Σύμβουλος Γ.Γ. Αθλητισμού Βασίλης Κεραμάρης, ο καθηγητής ΣΕΦΑΑ Αθηνών Ιωάννης Αυθίνος,  αθλητικοί παράγοντες, αθλητές και δημότες.