ΔΙΗΜΕΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Διήμερο αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποιήθηκε στις  27 και  28 Μαΐου 2022, στον Δήμο Κηφισιάς. Ο Δήμος μας διοργάνωσε μέσω του Κέντρου Πρόληψης Υγείας των Κοινωνικών Υπηρεσιών του και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν εξετάσεις.

50 γυναίκες έκαναν δωρεάν κλινική εξέταση μαστών & διενέργεια υπερηχογραφήματος μαστών στα Δημοτικά Πολυιατρεία Κηφισιάς, το Σάββατο 28 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρευρέθηκε στη δράση προκειμένου να ευχαριστήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Καθηγήτρια Λυδία Ιωάννου – Μουζάκα, την  ιατρό Ακτινολόγο και  Περιφερειακή Σύμβουλο, Πολυτίμη Λεονάρδου και τον Ιατρό Χειρουργό Μαστού Γεώργιο Κασσάρας που διενήργησαν τους ιατρικούς ελέγχους.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε και διημερίδα με θέμα «Ενημέρωση - Πρόληψη & Έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού - Πλεονεκτήματα».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε  ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού Σταύρος Ζαπάντης  «Το  Κέντρο Πρόληψης Υγείας  του Δημου Κηφισιάς αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Χαιρετισμό απηύθυνε  και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου  που δίνει η Περιφέρεια Αττικής μέσω της δομής των ΚΕΠ Υγείας με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό του προγράμματος.

Στην διημερίδα που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Ασημίνα Σωτηροπούλου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Καθηγήτρια Λυδία Ιωάννου - Μουζάκα, η ιατρός Ακτινολόγος Περιφερειακή Σύμβουλος Πολυτίμη Λεονάρδου, οι  ιατροί, Αντιγόνη Σουρλά και Δημήτριος Μαστοράκος και η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Κωσταντίνα Χρονοπούλου,  συμμετείχαν στο πάνελ των ομιλητών και ανέπτυξαν με τις παρεμβάσεις τους σημαντικά θέματα σε σχέση με τον καρκίνο του γυναικείου πληθυσμού.