ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ «1922-2022: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ» Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΑΝΑΜΜΕΝΗ.

Η χρονιά 2022 έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Δεμένη η Νέα Ερυθραία με την παράδοσή της καθώς ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες από την περιοχή της Χερσονήσου της Ερυθραίας Μικράς Ασίας κρατά ζωντανή την ιστορική  μνήμη.

Προσκλητήρια" Μνήμης και Τιμής για τα 100 χρόνια έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Νέας Ερυθραίας.

Το ΚΕΜΜΕ του Δήμου Κηφισιάς με πρόεδρο την κα Έφη Κούτση έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τη συγκεκριμένη επέτειο, ξεχωριστής σημασίας για την Νέα Ερυθραία μας.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας το οποίο οφείλει το όνομά του στην Αναξαγόρειο Σχολή Βουρλών. όπου φιλοξενείται και Έκθεση φωτογραφίας σπιτιών και στοιχείων από τα ελληνικά χωριά της Χερσονήσου της Ερυθραίας, όπως είναι σήμερα. Το  Σάββατο 14 Μαΐου παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αναξαγορείου Λυκείου η θεατρική παράσταση "Θεόφιλος". Η παράσταση σε κείμενο του κ. Θ. Σκρουμπέλου, με τον ηθοποιό κ Θ. Προκοπίου  και τη δυναμική συμβολή της παρουσίας και της φωνής της κας.Τ. Σιδέρη συγκλόνισε τους θεατές. Τη βραδιά προλόγισε η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κα Έφη Κούτση ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Λυκειάρχης  κ. Π. Σπιθουράκης.